Η «παγίδα» του ghosting και love-bombing στην αγορά εργασίας: Πώς να αναγνωρίσετε τα σημάδια

Η «παγίδα» του ghosting και love-bombing στην αγορά εργασίας: Πώς να αναγνωρίσετε τα σημάδια
Business team meeting present, investor colleagues consultation and conference new strategy plan business and market growth on financial document graph report, Meeting and Talking. Photo: Shutterstock
Αν πιστεύατε ότι η συνέντευξη για δουλειά είναι το τελευταίο εμπόδιο στην αναζήτηση εργασίας, ίσως να έχετε παραβλέψει τις σύγχρονες τακτικές των εργοδοτών.

Η διαδικασία αναζήτησης εργασίας δεν είναι ποτέ εύκολη, αλλά οι νέες προκλήσεις που έρχονται στο προσκήνιο μετά τις συνεντεύξεις τη δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα σε 2.900 άτομα παγκοσμίως, πάνω από το 50% των ερωτηθέντων έχουν βιώσει τις τακτικές του «ghosting» και του «love-bombing» μετά τη συνέντευξη, προσθέτοντας αβεβαιότητα και άγχη στους υποψήφιους.

Το φαινόμενο του ghosting, όπου οι υποψήφιοι δεν λαμβάνουν καμία επικοινωνία μετά τις τελευταίες συνεντεύξεις, και του love-bombing, όπου οι υπεύθυνοι προσλήψεων κολακεύουν υπερβολικά τους υποψήφιους μόνο για να τους απορρίψουν αργότερα ή να προσφέρουν χαμηλούς μισθούς και τίτλους που δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους, είναι κοινά φαινόμενα στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με το CNBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τακτική αυτή συχνά συνδέεται με επιχειρήσεις που προσπαθούν να προσλάβουν γρήγορα, χωρίς να έχουν σαφή κατανόηση του ρόλου που πρέπει να καλυφθεί, κάτι που πολλές φορές οδηγεί σε προσλήψεις που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της επιχείρησης. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι σε περιπτώσεις που η διαδικασία φαίνεται ανοργάνωτη ή γεμάτη αντιφάσεις, αυτό μπορεί να υποδηλώνει μια δυσλειτουργική εταιρική κουλτούρα.

Η συμβουλή τους: εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και αναγνωρίστε τα σημάδια μιας δυνητικά προβληματικής συνεργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: