Η Πολωνία δεν αποκλείει την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

Η Πολωνία δεν αποκλείει την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία
Photo: pixabay.com
«Θα πρέπει να αφήσουμε τον Πούτιν να μαντεύει για τις προθέσεις μας» ανέφερε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών.

Η Πολωνία δεν θα πρέπει να αποκλείσει την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι την Τρίτη, χωρίς να διευκρινίζει ποιος θα ήταν ο ρόλος των πολωνικών στρατευμάτων.

Ενώ οι σύμμαχοι της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ έχουν ορκιστεί να προμηθεύουν το εμπόλεμο έθνος με χρήματα και όπλα για όσο διάστημα χρειαστεί για να αποκρουστεί μια ρωσική εισβολή, έχουν γενικά αποκλείσει το ενδεχόμενο να στείλουν στρατιώτες στη χώρα.

Ερωτηθείς σε συνέντευξή του αν η Πολωνία είναι έτοιμη να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, ο Σικόρσκι δήλωσε: «Δεν πρέπει να το αποκλείσουμε. Θα πρέπει να αφήσουμε τον Πούτιν να μαντεύει για τις προθέσεις μας»

Το Reuters υπενθυμίζει πως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν άνοιξε την πόρτα για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία και σε συνέδριο στο Παρίσι στις 26 Φεβρουαρίου, προτείνοντας ότι ένας τομέας στον οποίο θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα δυτικά στρατεύματα θα ήταν η εκπαίδευση Ουκρανών στην Ουκρανία.

Ο ίδιος ο Σικόρσκι έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η παρουσία στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία «δεν είναι αδιανόητη».

Τη Δευτέρα, ο ανώτατος διοικητής της Ουκρανίας δήλωσε ότι υπέγραψε έγγραφα που επιτρέπουν σε Γάλλους στρατιωτικούς εκπαιδευτές να επισκεφθούν σύντομα ουκρανικά κέντρα εκπαίδευσης.

Η Ρωσία κερδίζει έδαφος στην Ουκρανία μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης του Κιέβου το 2023 να κάνει σοβαρές επιδρομές εναντίον των καλά οχυρωμένων ρωσικών στρατευμάτων, με τις δυνάμεις του Κιέβου να παρεμποδίζονται από τις καθυστερήσεις στις προμήθειες όπλων και πυρομαχικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com