Η πρώην δασκάλα γιόγκα της μνηστής του Τζεφ Μπέζος την κατηγορεί για κλοπή ιδέας παιδικού βιβλίου

Η πρώην δασκάλα γιόγκα της μνηστής του Τζεφ Μπέζος την κατηγορεί για κλοπή ιδέας παιδικού βιβλίου
epa07716687 Amazon Founder and CEO Jeff Bezos (R) and his partner, US new anchor Lauren Sanchez, watch Switzerland's Roger Federer playing Serbia's Novak Djokovic during their men's singles final match for the Wimbledon Championships at the All England Lawn Tennis Club, in London, Britain, 14 July 2019. EPA/ADRIAN DENNIS / POOL EDITORIAL USE ONLY/NO COMMERCIAL SALES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι δύο γυναίκες είχαν λεκτικές και γραπτές συζητήσεις «που διήρκεσαν 16 χρόνια» για μια «ενδεχόμενη συνεργασία για τη συγγραφή παιδικού βιβλίου», σύμφωνα με την καταγγελία.

Τα διθυραμβικά σχόλια του Τζεφ Μπέζος για το “Η Μύγα που Πέταξε στο Διάστημα” ήρθε μία ημέρα μετά την αγωγή που κατέθεσε η πρώην δασκάλα γιόγκα της Σάντσεζ στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες.

Η δασκάλα, Αλάνα Ζάμπελ, ανέφερε στην καταγγελία ότι η Σάντσεζ της έκλεψε πνευματική ιδιοκτησία και την χρησιμοποίησε ως βάση για το βιβλίο της.

«Η κατηγορούμενη Λόρεν Σάντσεζ, η οποία είχε προηγουμένως εκφράσει προφορικό και γραπτό ενδιαφέρον για συνεργασία με την ενάγουσα, στη συνέχεια χρησιμοποίησε την ιδέα του βιβλίου της ενάγουσας χωρίς τη συγκατάθεση ή την άδειά της», ανέφερε η καταγγελία.

Η Ζάμπελ επίσης μηνύει τη Σάντσεζ για εσκεμμένη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας. Σύμφωνα με την καταγγελία, η Ζάμπελ είναι ιδιωτική δασκάλα γιόγκα στην Καλιφόρνια και συνεργάστηκε με τη Σάντσεζ από το 2007 έως το 2010. Η Ζάμπελ έχει γράψει παιδικά βιβλία που διατίθενται προς πώληση στο Amazon.

Οι δύο γυναίκες είχαν λεκτικές και γραπτές συζητήσεις «που διήρκεσαν 16 χρόνια» για μια «ενδεχόμενη συνεργασία για τη συγγραφή παιδικού βιβλίου», σύμφωνα με την καταγγελία.

«Το 2022, η ενάγουσα επικοινώνησε απευθείας με την κατηγορούμενη μέσω email, μηνυμάτων και Instagram, μοιράζοντας μια συγκεκριμένη ιδέα για ένα βιβλίο με την κατηγορούμενη, σχετικά με μια γάτα που πετάει στον Άρη, αναβιώνοντας προηγούμενες συζητήσεις (από το 2007 έως το 2010), και της εμπιστεύθηκε την πνευματική ιδιοκτησία και την ιδέα», ανέφερε η καταγγελία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καταγγελία ανέφερε επίσης ότι το email αναζωπύρωσε τις συζητήσεις για μια συνεργασία μεταξύ των δύο, περιλαμβάνοντας την προώθηση του παιδικού βιβλίου της Ζάμπελ, “Dharma Kitty Goes to Mars“, το οποίο θα περιλάμβανε τη διάθεση των εσόδων στο Ταμείο Γης του Μπέζος και στην Ακαδημία Μπέζος.

Η Ζάμπελ δημοσίευσε το “Dharma Kitty Goes to Mars” το 2022 και το έκανε διαθέσιμο για αγορά στο Amazon το 2023. Η Σάντσεζ συζήτησε σχέδια να γράψει ένα παιδικό βιβλίο για μια μύγα που πηγαίνει στο διάστημα κατά τη διάρκεια συνέντευξής της το 2023 στην εφημερίδα Wall Street Journal.

«Η κατηγορούμενη Λόρεν Σάντσεζ, η οποία είχε προηγουμένως εκφράσει προφορικό και γραπτό ενδιαφέρον για συνεργασία με την ενάγουσα, στη συνέχεια χρησιμοποίησε την ιδέα του βιβλίου της ενάγουσας χωρίς τη συγκατάθεση ή την άδειά της. Αυτή η κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας συνέβη μετά από χρόνια συζητήσεων», ανέφερε η καταγγελία.

Η Ζάμπελ ανέφερε στην καταγγελία ότι σταμάτησε να συνεργάζεται με τη Σάντσεζ το 2010, και οι ενέργειες της Σάντσεζ είναι αντίποινα.

«Οι ενέργειες της κατηγορούμενης προέρχονται από τη σχέση της με την ενάγουσα, η οποία ήταν η ιδιωτική δασκάλα γιόγκα και φίλη της, και την οποία η κατηγορούμενη εκμεταλλεύτηκε για να αποκτήσει πλεονέκτημα στη δημιουργική και επαγγελματική της καριέρα», αναφέρει η καταγγελία.

Η Ζάμπελ —σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα— έστειλε δύο επιστολές παύσης και διακοπής πριν καταθέσει την καταγγελία και ζητά δίκη με ενόρκους.

«Ως αυτοχρηματοδοτούμενη γυναίκα επιχειρηματίας που έχει αφιερώσει ακούραστες προσπάθειες για την ανάπτυξη της επιχείρησής μου, είναι βαθιά απογοητευτικό να φαντάζομαι ότι κάποιος με προνόμια και επιρροή—που δημόσια υποστηρίζει κοινωνικά θέματα, ισότητα και την ενδυνάμωση των γυναικών—μπορεί να αγνοεί την αφοσίωση, τη δημιουργικότητα και την αξία ενός ατόμου που μοιράστηκε γενναιόδωρα τις ιδέες, τις καινοτομίες και τα έργα του», δήλωσε η Ζάμπελ σε ανακοίνωση που έστειλε στο Business Insider μέσω email.

Οι εκπρόσωποι της Σάντσεζ αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: