Η πτώση των πωλήσεων φέρνει εκπτώσεις ακόμη και στους… εμπόρους διαμαντιών

Η πτώση των πωλήσεων φέρνει εκπτώσεις ακόμη και στους… εμπόρους διαμαντιών
Executive Director of Jewels de Paragon (JDP) Pavana Kishore shows the "Koh-I-Noor" diamond on display with other famous diamonds at an exhibition intitled "100 World Famous Diamonds" in Bangalore 19 May 2002. The Koh-I-Noor diamond, which once belonged to Mughal Emperor Shah Jehan, weighs 105.60 Carats and is part of the British crown jewels, stored in the tower of London. AFP PHOTO (Photo by AFP) Photo: AFP
Οι λιγότεροι γάμοι και αρραβώνες μετά την πανδημία έχουν επιβαρύνει τη ζήτηση για τα διαμάντια τα τελευταία χρόνια.

Σε μεγάλες μειώσεις στις τιμές της προχώρησε η DeBeers, η μεγαλύτερη παραγωγός διαμαντιών στον κόσμο, εν μέσω της μειωμένης ζήτησης για τα πολυτελή προϊόντα.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg την Τρίτη, η εταιρεία μείωσε τις τιμές κατά 10% στην πρώτη της πώληση διαμαντιών για το 2024. Σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος διαμάντια της έγιναν μειώσεις της τάξης του 25%.

Το MarketWatch σημειώνει πως η παγκόσμια οικονομική ύφεση, η αυξανόμενη δημοτικότητα των εργαστηριακών διαμαντιών και οι λιγότεροι γάμοι και αρραβώνες μετά την πανδημία έχουν επιβαρύνει τη ζήτηση για τα διαμάντια τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η DeBeers ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι αναμένεται να πουλήσει 2/3 λιγότερα διαμάντια προς το τέλος του 2023 σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η ίδια και άλλοι πωλητές πολύτιμων λίθων χωρίζουν το έτος σε μια σειρά από κύκλους πωλήσεων πέντε εβδομάδων που αντιστοιχούν στα χρονικά διαστήματα που χρειάζονται οι κατασκευαστές για να κόψουν και να γυαλίσουν τα ακατέργαστα διαμάντια που αγοράζουν.

Η DeBeers είχε αρχίσει προηγουμένως να περιορίζει τις πωλήσεις της στον όγδοο κύκλο πωλήσεων πέρυσι, καθώς η ζήτηση μειώθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: