Η Ρωσία «απαξιώνει» τον Μπάιντεν»: «Πιο κρίσιμος» ο πόλεμος στην Ουκρανία

Η Ρωσία «απαξιώνει» τον Μπάιντεν»: «Πιο κρίσιμος» ο πόλεμος στην Ουκρανία
In this pool photograph distributed by Russia's state agency Sputnik, Russian President Vladimir Putin gives a speech during a meeting of the Federal Security Service (FSB) Board in Moscow on March 19, 2024. (Photo by Sergei GUNEYEV / POOL / AFP) Photo: AFP
Στην αμερικανική πολιτική σκηνή μπορούν να αλλάξουν πολλά μέσα στους ερχόμενους μήνες, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Η Ρωσία προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία που δίνει το Κρεμλίνο στην απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, τονίζοντας πως στην αμερικανική πολιτική σκηνή μπορούν να αλλάξουν πολλά μέσα στους ερχόμενους μήνες, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

«Οι εκλογές απέχουν ακόμη τέσσερις μήνες και αυτό είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο οποίο πολλά μπορούν να αλλάξουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στο πρακτορείο ειδήσεων SHOT.

«Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να παρακολουθούμε προσεκτικά τι θα συμβεί. Η προτεραιότητα για εμάς είναι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση», ανέφερε ο Πεσκόφ, χρησιμοποιώντας τον όρο για τον πόλεμο στην Ουκρανία που προτιμά ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπάιντεν εγκατέλειψε την Κυριακή την υποψηφιότητά του για επανεκλογή υπό την αυξανόμενη πίεση των συναδέλφων του Δημοκρατικών και υποστήριξε την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις ως υποψήφια του κόμματος για να αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Πούτιν είχε δηλώσει αρκετές φορές ότι αισθάνεται ότι ο Μπάιντεν είναι προτιμότερος ως μελλοντικός πρόεδρος των ΗΠΑ από τον Τραμπ για τη Ρωσία.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση πρωτοστάτησε στα δελτία ειδήσεων με την είδηση της αποχώρησης του Μπάιντεν από την προεκλογική κούρσα και την υποστήριξη του Μπάιντεν στη Χάρις, αν και δήλωσε ότι δεν ήταν σαφές αν η Χάρις θα κέρδιζε το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανέφερε στο Telegram ότι ευχήθηκε στον Μπάιντεν καλή υγεία και πρόσθεσε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης θα επιτευχθούν.

ΔΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com