Η Ρωσία προσαρμόζει το πυρηνικό της δόγμα για τις «σημερινές πραγματικότητες»

Η Ρωσία προσαρμόζει το πυρηνικό της δόγμα για τις «σημερινές πραγματικότητες»
epa11227113 Russian President and presidential candidate Vladimir Putin meets with the media at his campaign headquarters in Moscow, Russia, 18 March 2024. Based on the results of processing more than 70 percent of the protocols, Vladimir Putin is the leader in the presidential elections of the Russian Federation with 87.16 percent of the votes, according to the CEC data. EPA/NATALIA KOLESNIKOVA / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, «διεξάγονται εργασίες για να ευθυγραμμιστεί το δόγμα με τις σημερινές πραγματικότητες».

Η Ρωσία, η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο, έχει αρχίσει να επικαιροποιεί το πυρηνικό της δόγμα, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, επικαλούμενος προηγούμενη δήλωση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι διεξάγονται εργασίες για να ευθυγραμμιστεί το δόγμα με τις σημερινές πραγματικότητες» δήλωσε ο Πεσκόφ σε ενημέρωση, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Υψηλόβαθμο μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου δήλωσε την Κυριακή ότι η Μόσχα θα μπορούσε να μειώσει τον χρόνο λήψης αποφάσεων που προβλέπει η επίσημη πολιτική για τη χρήση πυρηνικών όπλων, εάν πιστεύει ότι οι απειλές αυξάνονται.

Ο Πούτιν δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αλλάξει το επίσημο πυρηνικό της δόγμα που καθορίζει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα όπλα αυτά.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης από την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com