Η Σαουδική Αραβία ξεκινά το Μουντιάλ των esports – Με το μεγαλύτερο βραβείο στην Ιστορία

Η Σαουδική Αραβία ξεκινά το Μουντιάλ των esports – Με το μεγαλύτερο βραβείο στην Ιστορία
epa08724274 Mikhail Huacan plays Call of Duty Warzone online with other Latin American players, from his home in Lima, Peru, 04 October 2020 (issued 06 October). 2020 has undoubtedly been a bad year for everyone ... except for eSports, whose "inevitable" boom has been reflected in the vertiginous growth of its streaming audiences in Latin America, while bars, restaurants, stadiums and any other public entertainment closed its doors. EPA/Paolo Aguilar Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι ημερομηνίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο των esports αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές του 2024.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως θα διεξάγει το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία των esports, περιλαμβάνοντας τα περισσότερα δημοφιλή παιχνίδια στο gaming και δίνοντας το μεγαλύτερο χρηματικό βραβείο που έχει δοθεί ποτέ στην ιστορία των esports.

Όπως αναφέρεται σε δήλωση του πρίγκιπα διαδόχου του βασιλείου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, το πρώτο Μουντιάλ των esports θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2024.

Ο ίδιος ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία του Esports World Cup Foundation, μιας ΜΚΟ με στόχο τη συνεργασία μεταξύ των ενδιαφερομένων για τα esports και την ενίσχυση της βιωσιμότητας του τομέα.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο Esports είναι το φυσικό επόμενο βήμα στο ταξίδι της Σαουδικής Αραβίας για να γίνει ο κορυφαίος παγκόσμιος κόμβος για το gaming και τα esports, προσφέροντας μια απαράμιλλη εμπειρία esports που ξεπερνά τα όρια του κλάδου. Ο διαγωνισμός θα ενισχύσει την πρόοδό μας προς την υλοποίηση των στόχων για τη διαφοροποίηση της οικονομίας, την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε διάφορους κλάδους και την παροχή ψυχαγωγίας παγκόσμιας κλάσης για τους πολίτες, τους κατοίκους και τους επισκέπτες» σημειώνεται στη δήλωση του Σαλμάν.

Σύμφωνα με το Reuters, οι ημερομηνίες για το Μουντιάλ του gaming αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: