Η Σερβία θέλει συμφωνίες με Mercedes, Stellantis και VW για τις μπαταρίες λιθίου

Η Σερβία θέλει συμφωνίες με Mercedes, Stellantis και VW για τις μπαταρίες λιθίου
Σε μια ώθηση για τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης.

Η Σερβία θα δώσει στη Mercedes-Benz, τη Volkswagen και τη Stellantis την ευκαιρία να αγοράσουν λίθιο για μπαταρίες αυτοκινήτων, ανέφερε την Πέμπτη ο πρόεδρος της χώρας, Αλεκσάνταρ Βούτσιτς.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται λίθιο και θέλουμε να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με την ΕΕ» τόνισε ο Βούτστς στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

.Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα μεταβεί στη Σερβία για συνομιλίες με τον Βούτσιτς την Παρασκευή, με τις κρίσιμες πρώτες ύλες για τις αλυσίδες εφοδιασμού μπαταριών και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να χρησιμεύουν ως βασικό θέμα.

Η Σερβία επανέφερε την άδεια της Rio Tinto να αναπτύξει το μεγαλύτερο ορυχείο λιθίου της Ευρώπης, σε μια πιθανή ώθηση για τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων της ηπείρου.

Ο Βούτσιτς είπε πως η Σερβία στοχεύει σε ετήσια παραγωγή λιθίου 58.000 τόνων, αρκετή για περίπου 1,1 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα ή περίπου το 17% της ευρωπαϊκής αγοράς.

Οι συμφωνίες προμήθειας θα εξαρτηθούν από την προϋπόθεση ότι το μεγαλύτερο μέρος της περαιτέρω επεξεργασίας λιθίου και της παραγωγής μπαταριών θα πραγματοποιηθεί στη Σερβία, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com