Η συνεργασία Foot Locker – Φουρλή φέρνει εξαγορά στη Βουλγαρία

Η συνεργασία Foot Locker – Φουρλή φέρνει εξαγορά στη Βουλγαρία
Η συμφωνία αδειοδότησης (licensing agreements) μεταξύ της Foot Locker και του ομίλου Φουρλή περιλαμβάνει την εξαγορά των θυγατρικών της πρώτης σε Ελλάδα και Ρουμανία  

Στη Βουλγαρία θα λάβει το βάπτισμα του πυρός η στρατηγική συνεργασία του ομίλου Φουρλή με τη Foot Locker. Μάλιστα ο όμιλος βρίσκεται κοντά στην εξαγορά υφιστάμενου δικτύου 5 καταστημάτων με σκοπό την αξιοποίηση ως Foot Locker, ενώ τον Απρίλιο του 2024 αναμένεται η μεταβίβαση τριών καταστημάτων στην Ελλάδα και τριών στη Ρουμανία. Το πλάνο προβλέπει τη δημιουργία 10-15 καταστημάτων υπό το brand της Foot Locker σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Η συμφωνία αδειοδότησης (licensing agreements) μεταξύ της Foot Locker και του ομίλου Φουρλή περιλαμβάνει την εξαγορά των θυγατρικών της πρώτης σε Ελλάδα και Ρουμανία, οι οποίες διαθέτουν από τρία καταστήματα ανά χώρα – με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Απρίλιο του 2025- αλλά και την ανάπτυξη περισσότερων από 100 φυσικών καταστημάτων σε βάθος 3τίας-5ετίας τόσο σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο αλλά και σε 4 ακόμη αγορές (Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία, Μαυροβούνιο), καθώς και 8 ομώνυμα e-shops ανά αγορά.

Η προβλεπόμενη επένδυση για την εν λόγω φάση ανάπτυξης του δικτύου Foot Locker υπολογίζεται σε 40 εκατ. ευρώ ως CAPEX και στα 80 εκατ. ευρώ αν συνυπολογιστούν και οι ανάγκες κεφαλαίου κίνησης στο παραπάνω διάστημα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νέα δραστηριότητα αναμένεται να αποδώσει προοδευτικά 250 εκατ. ευρώ τζίρου έως το 2030 και να οδηγήσει τον πυλώνα της δραστηριότητας αθλητικών στα 500 εκατ. ευρώ με ένα περιθώριο κέρδους EBITDA της τάξης του 9%. Ειδικότερα το 2025 ο τζίρος της Foot Locker θα ανέλθει στα 30 εκατ. ευρώ και στην τριετία στα 100 εκατ. ευρώ και στην 5ετία με δίκτυο 80 καταστημάτων στα 250 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την τις επιδόσεις της φετινής χρονιάς του ομίλου όπως ανέφερε χθες Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Δημήτρης Βαλαχής κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών οι πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο καταγράφουν διπλάσιο ρυθμό αύξηση σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο. Οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 4,2% φτάνοντας τα 257 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο ενώ οι πωλήσεις από τη λιανική αυξήθηκαν κατά 2,2% στα 245,1 εκατ. ευρώ. 

Ο όμιλος αναμένει το περιθώριο EBITDA να ανέλθει στο 7,5% από 6,9% το 2023 (και 6% το 2022) και το περιθώριο EBIT στο 4,7% από 4% το 2023 (και 3,1% το 2022). Ήδη στο α’ εξάμηνο του 2024, η εταιρεία (εξαιρώντας την ενοποίηση της Trade Estates ΑΕΕΑΠ), εμφάνισε περιθώριο κέρδους EBITDA αυξημένο στο 9,6% από 5,6% το αντίστοιχο διάστημα του 2023, και περιθώριο κέρδους EBIT βελτιωμένο στο 7,3% από 3,3% το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: