Η σκληρή δουλειά είναι μύθος: Το μυστικό της επιτυχίας είναι η σωστή εστίαση, λέει ο συνιδρυτής του Netflix

Η σκληρή δουλειά είναι μύθος: Το μυστικό της επιτυχίας είναι η σωστή εστίαση, λέει ο συνιδρυτής του Netflix
epa04419434 Marc Randolph, co-founder of Netflix, talks during the first edition of the Conference on Digital Marketing held in Buenos Aires, Argentina, 26 September 2014, in which directors from Netflix, Twitter and Skype share their experiences in the technological industry and discuss about trends of innovation, creativity and digital strategies. EPA/ENRIQUE GARCÍA MEDINA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Μαρκ Ράντολφ αποκαλύπτει ότι η επιτυχία δεν εξαρτάται από την ατελείωτη σκληρή δουλειά, αλλά από την ικανότητα να αναγνωρίζεις ποια προβλήματα πρέπει να λυθούν πρώτα.

Ο Μαρκ Ράντολφ, συνιδρυτής του Netflix, εξήγησε στο podcast «The Diary of a CEO, with Steven Bartlett», πώς οι επιτυχημένοι CEO και επιχειρηματίες διακρίνονται όχι απλώς για τη σκληρή δουλειά τους, αλλά για την ικανότητά τους να αναγνωρίζουν τις προτεραιότητες. «Η επιτυχία δεν έρχεται απλά με την ατελείωτη εργασία», είπε ο Ράντολφ. «Το μυστικό είναι να επικεντρώνεσαι στα σημαντικά ζητήματα και να επιλύεις πρώτα αυτά».

Αν και στο παρελθόν επιδίωκε την τελειότητα σε κάθε λεπτομέρεια της δουλειάς του, ο Ράντολφ συνειδητοποίησε ότι οι πελάτες αντέδρασαν θετικά σε νέες ιδέες, ακόμα και όταν αυτές δεν ήταν απολύτως τελειοποιημένες. Το κλειδί της επιτυχίας, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι να είσαι τέλειος, αλλά να είσαι αποτελεσματικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με το CNBC, ο Ράντολφ υποστηρίζει ότι η σκληρή δουλειά είναι συχνά υπερεκτιμημένη. Ενώ παλαιότερα θεωρούνταν απαραίτητο να είσαι ο πρώτος που φτάνει και ο τελευταίος που φεύγει από το γραφείο, ο Ράντολφ τονίζει ότι αυτό δεν εγγυάται την επιτυχία. Αντίθετα, προτείνει την εστίαση στην ανάπτυξη ουσιαστικών σχέσεων και την ανταλλαγή ιδεών με συναδέλφους.

Γενικότερα, ο Ράντολφ προτρέπει τους νέους επαγγελματίες να δίνουν το 100% στην αρχή της καριέρας τους, για να μπορέσουν αργότερα να χαλαρώσουν τους ρυθμούς τους. Το σημαντικότερο, όμως, είναι να εργάζονται έξυπνα, δίνοντας έμφαση στα κρίσιμα ζητήματα που πραγματικά κάνουν τη διαφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: