Η Tiger πλέει σε δύσβατα νερά εν μέσω μείωσης των κερδών της

Η Tiger πλέει σε δύσβατα νερά εν μέσω μείωσης των κερδών της
Photo: pixabay.com
Δίκτυο 12 καταστημάτων στην Ελλάδα, παρά το κλείσιμο του καταστήματος στη Νέα Ιωνία πέρυσι.

Η ελληνική θυγατρική της δανέζικης αλυσίδας καταστημάτων ποικιλίας Flying Tiger Copenhagen, που είναι γνωστή για τα προσιτά προϊόντα της, ανακοίνωσε μείωση των κερδών της για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Η εταιρεία, η οποία έχει σημειώσει ταχεία επέκταση τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό τόσο από τους παραδοσιακούς λιανοπωλητές όσο και από τις διαδικτυακές αγορές.

Παρά τη μέτρια αύξηση των συνολικών εσόδων στα 10,79 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν στα 253.939 ευρώ, μια σημαντική πτώση από τα 535.463 ευρώ του 2022. Η μείωση αυτή μπορεί να αποδοθεί σε έναν συνδυασμό παραγόντων, όπως η αύξηση του κόστους, ο αυξημένος ανταγωνισμός και η αλλαγή της συμπεριφοράς των καταναλωτών.

Το περιθώριο μικτού κέρδους μειώθηκε στο 46,56% από 53,14% το 2022, γεγονός που δείχνει ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει πιέσεις στην τιμολόγηση. Επιπλέον, τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας αυξήθηκαν σημαντικά, εν μέρει λόγω των επενδύσεων σε νέα ανοίγματα καταστημάτων και σε πρωτοβουλίες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Flying Tiger Copenhagen Hellas, μετά από μια περίοδο συγκράτησης, προτείνει τη διανομή μερίσματος 600.000 ευρώ από τα κέρδη προηγούμενων χρήσεων. Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που η Flying Tiger Copenhagen Hellas διατηρεί ένα δίκτυο 12 καταστημάτων στην Ελλάδα, παρά το κλείσιμο του καταστήματος στη Νέα Ιωνία πέρυσι. Παράλληλα, η εταιρεία διαθέτει σημαντικές αποθηκευτικές εγκαταστάσεις σε στρατηγικά σημεία της χώρας, όπως ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη και το Μαρούσι, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή της στην ελληνική αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: