Η Titan σχεδιάζει IPO στη Νέα Υόρκη: Στόχος τα 500 εκατομμύρια δολάρια

Η Titan σχεδιάζει IPO στη Νέα Υόρκη: Στόχος τα 500 εκατομμύρια δολάρια
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Η Titan προετοιμάζεται να αντλήσει τουλάχιστον 500 εκατ. δολάρια μέσω της εισαγωγής μειοψηφικού ποσοστού της αμερικανικής μονάδας της, Titan America.

Η ελληνική εταιρεία τσιμέντου Titan σχεδιάζει να αντλήσει τουλάχιστον 500 εκατ. δολάρια από την εισαγωγή μειοψηφικού ποσοστού της αμερικανικής της μονάδας, Titan America, στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. Η Citigroup και η Goldman Sachs έχουν αναλάβει τη διαδικασία του IPO, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2024.

Η αποτίμηση της Titan America εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 2 δισ. δολάρια, ενώ η μονάδα αντιπροσωπεύει σχεδόν το 60% των συνολικών πωλήσεων της Titan, που το 2023 ανήλθαν σε 1,6 δισ. δολάρια με EBITDA 319 εκατ. δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μετοχή της Titan έχει ενισχυθεί κατά 80% τον τελευταίο χρόνο, ενώ η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας φτάνει περίπου τα 2,5 δισ. ευρώ.

Το Bloomberg σημειώνει ότι πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες, όπως η ελβετική Holcim, εξετάζουν την εισαγωγή των αμερικανικών μονάδων τους στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εκμεταλλευόμενες το μεγαλύτερο βάθος των αγορών και τις υψηλότερες αποτιμήσεις στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: