Η UniCredit κατέχει πλέον το 21% της Commerzbank, παρά τις διαφωνίες της Γερμανίας

Η UniCredit κατέχει πλέον το 21% της Commerzbank, παρά τις διαφωνίες της Γερμανίας
The Unicredit logo on the Unicredit tower is pictured in Milan on November 7, 2017. (Photo by MARCO BERTORELLO / AFP) Photo: AFP
Απέκτησε τη Δευτέρα, μέσω χρηματοοικονομικών μέσων, ένα επιπλέον 11,5% της Commerzbank,

Η UniCredit ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως ενίσχυση περαιτέρω το μερίδιο της στη γερμανική Commerzbank, πατά τις αντιδράσεις που έχει εκφράσει η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς για την εξαγορά της τράπεζας από τον ιταλικό χρηματοπιστωτικό όμιλο,.

Σύμφωνα με σχετικά στοιχεία, η UniCredit δήλωσε ότι απέκτησε τη Δευτέρα, μέσω χρηματοοικονομικών μέσων, ένα επιπλέον 11,5% της Commerzbank, αφού υπέβαλε αίτηση στις εποπτικές αρχές για να φτάσει σε ποσοστό συμμετοχής έως και 29,9% στη γερμανική εταιρεία.

«Ο φυσικός διακανονισμός στο πλαίσιο των νέων χρηματοοικονομικών μέσων μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο αφού ληφθούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις», ανέφερε η UniCredit σε σημείωμά της.

Εάν ληφθεί υπόψη το αρχικό 9%, η συνολική θέση της UniCredit ανέρχεται πλέον σε περίπου 21%, ανέφερε.

Η νούμερο 2 τράπεζα της Ιταλίας δήλωσε ότι είχε αντισταθμίσει «την πλειοψηφία της οικονομικής έκθεσης της UniCredit» στην Commerzbank, προκειμένου να είναι ελεύθερη «είτε να διατηρήσει τη συμμετοχή της, είτε να πουλήσει τη συμμετοχή της με μειωμένη τιμή, είτε να αυξήσει περαιτέρω το ποσοστό».

Οποιαδήποτε απόφαση «θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της δέσμευσης με την Commerzbank, τη διοίκηση και τα εποπτικά της συμβούλια, καθώς και τα ευρύτερα ενδιαφερόμενα μέρη της στη Γερμανία».

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας ανακοίνωσε πως «δεν θα πουλήσει, μέχρι νεωτέρας, πρόσθετες μετοχές της Commerzbank. Αυτό περιλαμβάνει επίσης πωλήσεις που σχετίζονται με τυχόν επαναγορές μετοχών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: