Η Βρετανία βάζει στο στόχαστρο τους ατμιστές – Ευελπιστεί να συγκεντρώσει 630 εκατομμύρια δολάρια

Η Βρετανία βάζει στο στόχαστρο τους ατμιστές – Ευελπιστεί να συγκεντρώσει 630 εκατομμύρια δολάρια
Photo: pixabay.com
Ενόψει των εκλογών ο υπουργός Οικονομικών δέχεται πιέσεις να μειώσει τους φόρους.

Υπάρχουν πιθανότητες ο Υπουργός Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας, Jeremy Hunt, να ανακοινώσει έναν νέο φόρο επί των προϊόντων ατμού στο πλαίσιο του σχεδίου προϋπολογισμού, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg.

Ο φόρος αυτός, ο οποίος εκτιμάται ότι θα μπορούσε να φέρει στα δημόσια ταμεία περίπου 500 εκατομμύρια στερλίνες (630 εκατομμύρια δολάρια) έως το 2028-29, πιθανόν να επιβληθεί τόσο στους κατασκευαστές όσο και στους εισαγωγείς. Αυτή η κίνηση εξετάζεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του πρωθυπουργού Rishi Sunak να περιορίσει το άτμισμα και το κάπνισμα, με στόχο να προστατεύσει την υγεία των παιδιών, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή.

Καθώς πλησιάζουν οι γενικές εκλογές που αναμένονται φέτος, ο Hunt δέχεται πιέσεις από το ίδιο του το κόμμα να μειώσει τους φόρους. Και ο ίδιος και ο Sunak έχουν τονίσει ότι σκοπεύουν να το πράξουν, συνεχίζοντας έτσι τη φορολογική ελάφρυνση που ανακοίνωσε ο υπουργός τον Νοέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τελική απόφαση σχετικά με το ποιος φόρος θα μειωθεί και εάν θα μειωθεί κατά 1 ή 2 ποσοστιαίες μονάδες θα ληφθεί όταν ο Υπουργός Οικονομικών λάβει τις τελικές δημοσιονομικές προβλέψεις από το Γραφείο Ευθύνης του Προϋπολογισμού, το οποίο θα δείξει πόσα περιθώρια ελιγμών υπάρχει, σύμφωνα με την πηγή.

Σε γενικές γραμμές, ο Hunt έχει περιορισμένο περιθώριο για τους δημοσιονομικούς του στόχους, που εκτιμάται ότι ανέρχονται σε περίπου 13 δισεκατομμύρια λίρες (16,5 δισεκατομμύρια δολάρια), ενώ ορισμένοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: