Η X του Musk μηνύει τις Unilever, Mars και CVS 

Η X του Musk μηνύει τις Unilever, Mars και CVS 
The xAI logo is seen on a mobile device in this photo illustration on 13 July, 2023 in Warsaw, Poland. On Wednesday Elon Musk announced his new company xAI which he says has the goal to understand the true nature of the universe. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η X κατέθεσε την αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Τέξας την Τρίτη εναντίον της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιστών καθώς και των εταιρειών μεμονωμένα

Λίγες ώρες αφότου επιβεβαιώθηκε ότι κλείνουν τα γραφεία του X (Twitter) στο Σαν Φρανσίσκο και ο βασικός αντίπαλος της Tesla, η Lucid, έλαβε περαιτέρω χρηματοδότηση 1,5 δισ. δολ. από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF), ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Elon Musk, όπως έγινε γνωστό, μήνυσε την Global Alliance for Responsible Media και ορισμένα από τα μέλη της συμπεριλαμβανομένων των Unilever, Mars και CVS Health, κατηγορώντας τις για “μαζικό μποϊκοτάζ διαφημιστών”

Η X κατέθεσε την αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Τέξας την Τρίτη εναντίον της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιστών καθώς και των εταιρειών μεμονωμένα. “Προσπαθήσαμε να κάνουμε ειρήνη για 2 χρόνια, τώρα είναι πόλεμος”, έγραψε ο Musk στο Twitter την Τρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην αγωγή αναφέρεται ότι οι διαφημιστές, ενεργώντας μέσω μιας πρωτοβουλίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιστών με την ονομασία Global Alliance for Responsible Media, παρακράτησαν συλλογικά και κακόβουλα “δισεκατομμύρια δολάρια σε διαφημιστικά έσοδα” από την X. Η εταιρεία δήλωσε ότι ενήργησαν ενάντια στα οικονομικά τους συμφέροντα σε μια συνωμοσία εναντίον της πλατφόρμας που παραβιάζει την αμερικανική αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.

Σε δήλωσή της την Τρίτη σχετικά με τη μήνυση, η διευθύνουσα σύμβουλος της X, Linda Yaccarino, ανέφερε: «Η συνέπεια -ίσως και η πρόθεση- αυτού του μποϊκοτάζ ήταν να επιδιώξει να στερήσει από τους χρήστες του X, είτε αυτοί είναι οπαδοί των σπορ, είτε gamers, είτε δημοσιογράφοι, είτε ακτιβιστές, είτε γονείς, είτε πολιτικοί και εταιρικοί ηγέτες, το Global Town Square» 

Τα διαφημιστικά έσοδα της X κατέρρευσαν για μήνες μετά την εξαγορά της εταιρείας από τον Musk το 2022. Οι μάρκες ήταν επιφυλακτικές για τις γρήγορες αλλαγές που ξεκίνησαν υπό την ιδιοκτησία του Musk.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: