Η Χεζμπολάχ απειλεί το Ισραήλ με νέα χτυπήματα – Αυξάνονται οι νεκροί άμαχοι στον Λίβανο

Η Χεζμπολάχ απειλεί το Ισραήλ με νέα χτυπήματα – Αυξάνονται οι νεκροί άμαχοι στον Λίβανο
epaselect epa11337673 Hezbollah leader Hassan Nasrallah delivers a speech via a screen during a rally marking the eighth anniversary of the assassination of late Hezbollah Resistance military commander Mustafa Badreddine, in a suburb outside Beirut, Lebanon, 13 May 2024. Badreddine who was considered Hezbollah's most senior military commander, was killed in an attack in Syria on 13 May 2016. EPA/WAEL HAMZEH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πέντε άμαχοι, όλοι Σύροι και μεταξύ αυτών τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο την Τρίτη.

Η Χεζμπολάχ θα χτυπήσει νέους στόχους στο Ισραήλ αν συνεχίσει να σκοτώνει αμάχους στο Λίβανο, τόνισε την Τετάρτη ο ηγέτης της οργάνωσης, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, σημειώνοντας την αύξηση του αριθμού των μη μαχητών που σκοτώθηκαν στο Λίβανο τις τελευταίες ημέρες.

Πέντε άμαχοι, όλοι Σύροι και μεταξύ αυτών τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο την Τρίτη και τουλάχιστον τρεις Λιβανέζοι άμαχοι σκοτώθηκαν την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και πηγές ασφαλείας.

«Η συνέχιση της στοχοποίησης αμάχων θα ωθήσει την Αντίσταση να εκτοξεύσει πυραύλους σε οικισμούς που δεν είχαν στοχοποιηθεί προηγουμένως» δήλωσε ο Νασράλα, σε σχόλια που έκανε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος για τον εορτασμό της σιιτικής ιερής ημέρας Ασούρα.

Η Χεζμπολάχ, μια μαχητική ομάδα που υποστηρίζεται από το Ιράν, αποκαλεί όλα τα ισραηλινά πληθυσμιακά κέντρα οικισμούς και δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ.

Το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν πυρά από τότε που η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ένα «μέτωπο υποστήριξης» με τους Παλαιστίνιους, λίγο μετά την επίθεση της συμμάχου της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, προκαλώντας την επακόλουθη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.

Ομάδες που πρόσκεινται στο Ιράν στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των σιιτικών ένοπλων φατριών στη Συρία και το Ιράκ και των Χούθι της Υεμένης, έχουν επίσης χτυπήσει με όπλα το Ισραήλ από λίγο μετά τις 7 Οκτωβρίου.

Στο Λίβανο, οι μάχες έχουν σκοτώσει περισσότερους από 100 αμάχους και περισσότερους από 300 μαχητές της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, και οδήγησαν σε επίπεδα καταστροφής σε λιβανέζικες συνοριακές πόλεις και χωριά που είχαν να παρατηρηθούν από τον πόλεμο Ισραήλ-Λιβάνου το 2006.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com