Η Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ: «Θέλει να ελέγξει όλα τα εδάφη των μουσουλμάνων»

Hezbollah
epa11633381 A handout screengrab taken from Hezbollah's Al Manar TV shows Hezbollah deputy leader Sheikh Naim Qassem delivering a televised address from an unknown location, days after Hezbollah leader Hassan Nasrallah was killed in an Israeli airstrike, 30 September 2024. According to the UN Humanitarian Coordinator in Lebanon, Imran Riza, the recent escalations in Lebanon have led to widespread destruction of homes and infrastructure across the country. At least 700 people have been killed, thousands have been injured, and nearly 120,000 people have been displaced in the past week. best quality availableHANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Ισραηλινοί στο βορρά θα βρίσκονται υπό συνεχή απειλή αν το Ισραήλ συνεχίσει τον πόλεμο στο Λίβανο και τη Γάζα.

Νέες επιθέσεις κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο αναπληρωτής ηγέτης της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ, εν μέσω της κλιμάκωσης των συγκρούσεων μεταξύ της οργάνωσης του Λιβάνου και του ισραηλινού στρατού.

Ο Κασέμ υποστήριξε πως το Ισραήλ αποτελεί πραγματική απειλή για την περιοχή, μετέδωσε το Al Jazeera.

«Θέλει να επεκτείνει την κατοχή του και η Παλαιστίνη δεν είναι αρκετή για το Ισραήλ. Θέλει επίσης να ελέγξει όλα τα «εδάφη των αραβικών κρατών και όλων των μουσουλμάνων», υποστήριξε ο Κασέμ

Υποστήριξε ακόμα πως το Ισραήλ ασκεί «μια πολιτική σφαγών και εξαρτάται από μια πολιτική όλων των αμαρτιών που μπορούν να διαπραχθούν στη Γη».

Σύμφωνα με τον Κασέμ, το Ισραήλ θέλει τρία πράγματα:

  • Θέλει να τρομοκρατήσει τους ανθρώπους «μέσω βάναυσων εγκλημάτων».
  • Επιδιώκει την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
  • Και εξαρτάται από τον χρόνο – «ό,τι δεν μπορεί να παρθεί σήμερα μπορεί να παρθεί αύριο».

Επιπλέον, ο Κασέμ σημείωσε πως ότι η σύγκρουση της Χεζμπολάχ με το Ισραήλ δεν μπορεί να διαχωριστεί από τον αγώνα για την Παλαιστίνη.

«Θεωρούμε ότι η αντίστασή μας είναι νόμιμη. Αυτοί που αγωνίζονται για τη γη τους είναι οι Παλαιστίνιοι. Θα τους υποστηρίξουμε. Αν δεν αντιμετωπίζαμε το Ισραήλ, θα πετύχαινε τους στόχους του επεκτατισμού του» τόνισε.

Επίθεση στις ΗΠΑ και απειλές στο Ισραήλ

Κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι βοηθούν το Ισραήλ στα «βάναυσα εγκλήματά του» στην περιοχή.«Η Αμερική, ο μεγαλύτερος διάβολος, θέλει μια νέα Μέση Ανατολή. Ο Νετανιάχου θέλει το ίδιο πράγμα. Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ κάνουν σκόπιμα αυτή τη γενοκτονία».

Στο διάγγελμα του, ο Κασέμ ότι η καλύτερη δυνατή έκβαση της σύγκρουσης είναι να σταματήσει το Ισραήλ να επιτίθεται στον Λίβανο και τη Γάζα. «Λέω στους Ισραηλινούς ότι η λύση είναι να σταματήσουν να πυροβολούν.Η λύση είναι η κατάπαυση του πυρός. Μετά την κατάπαυση του πυρός οι Ισραηλινοί έποικοι μπορούν να επιστρέψουν στο βορρά».

Είπε ότι περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Ισραηλινοί στο βορρά θα βρίσκονται υπό συνεχή απειλή αν το Ισραήλ συνεχίσει τον πόλεμο στον Λίβανο και τη Γάζα.

«Η αντίσταση δεν θα ηττηθεί ποτέ, επειδή είναι αυτοί που κατέχουν τη γη. Θα πολεμήσουν και θα πεθάνουν με αξιοπρέπεια» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: