«Ιερό» επιχειρείν: Καλόγριες στη Σεβίλλη μετέτρεψαν σε… Airbnb χώρους μονής του 16ου αιώνα

«Ιερό» επιχειρείν: Καλόγριες στη Σεβίλλη μετέτρεψαν σε… Airbnb χώρους μονής του 16ου αιώνα
Τα διαμερίσματα είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση για τουλάχιστον διήμερη διαμονή, έναντι 90 και 180 ευρώ – αναλόγως των τετραγωνικών.

«Ειρήνη… φως και ηρεμία». Αυτά υπόσχεται μια ομάδα μοναχών που μετέτρεψαν σε… Airbnb κελιά μοναστηριού στη Σεβίλλη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, τα «διαμερίσματα» βρίσκονται εντός των τειχών της μονής της Αγίας Μαρίας του Ιησού, ενός κτίσματος του 16ου αιώνα που φιλοξενεί μια κοινότητα μοναχών που ανήκουν στο μοναστικό Τάγμα της Αγίας Κλάρας.

Το άνοιγμα των καλογριών στην αγορά βραχυπρόθεσμων μισθώσεων ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, όταν αποφάσισαν να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις εσόδων, πέραν των χειροποίητων γλυκών που ήδη πουλούν.

Αρχικά, εξέτασαν το ενδεχόμενο της μακροπρόθεσμης μίσθωσης του χώρου –που πριν από την αποχώρησή τους χρησιμοποιούσαν ο θυρωρός και η οικογένειά του–, αλλά τελικά κατέληξαν πως το Airbnb ήταν πιο συμφέρουσα λύση.

«Δεν θέλαμε να ασχοληθούμε άμεσα με τη διαχείριση των διαμερισμάτων, διότι δεν είναι αυτός ο τρόπος ζωής μας», ανέφερε η αδελφή Μαρία Χοσέ στην El País. «Μας αποφέρουν ένα εισόδημα που μας βοηθάει στα προς το ζην, όμως δεν θέλουμε να εξελιχθεί σε βάρος της αποστολής μας, γι’ αυτό και αναθέσαμε τη διαχείριση σε άλλον».

Από στόμα σε στόμα έμαθαν για τα μοναστικά διαμερίσματα οι ενδιαφερόμενοι Χαβιέρ Μπερνάλ και ο Λουίς Βιδόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επικοινωνήσαμε με τις μοναχές το περασμένο καλοκαίρι, όταν κάποιος που αγόραζε τα γλυκά τους μας ενημέρωσε πως ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν κάποια από τα δωμάτια της μονής ως τουριστικά καταλύματα. Έτσι, πήγαμε να ρωτήσουμε», εξηγεί ο Μπερνάλ στην εφημερίδα.

Τα δύο μέρη έφθασαν σε συμφωνία ενός χρόνου και τα διαμερίσματα είναι πλέον διαθέσιμα προς ενοικίαση για τουλάχιστον διήμερη διαμονή, έναντι 90 και 180 ευρώ – αναλόγως των τετραγωνικών.

Σύμφωνα με τον Μπερνάλ, τους πρώτους δύο μήνες τα μοναστικά καταλύματα προσέλκυσαν περισσότερους ξένους παρά Ισπανούς ενοικιαστές.

«Μέχρι στιγμής, ήταν κυρίως ξένοι οι ενοικιαστές, αλλά είναι αλήθεια ότι το ποσοστό των Ισπανών είναι υψηλότερο από ό,τι συνήθως έχουμε σε τέτοιου είδους ακίνητα», ανέφερε ο ίδιος στην El País.

(Πηγή φώτο: Airbnb)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: