Ικανοποίηση της Τουρκίας για τα αμερικανικά F-16, με «άνοιγμα» στον ασιατικό SCO

Ικανοποίηση της Τουρκίας για τα αμερικανικά F-16, με «άνοιγμα» στον ασιατικό SCO
05/13/2023 Istanbul, Turkey. A view of the streets of Istanbul, before the general election. Turkey's general election is going be held on May 14 2023. (Photo by Saeid Arabzadeh / Middle East Images / Middle East Images via AFP) Photo: AFP
Η Τουρκία επιθυμεί να βελτιώσει τους δεσμούς της με τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO).

Η Τουρκία είναι ικανοποιημένη από τη συμφωνία της με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block-70 και κιτ εκσυγχρονισμού και η διαδικασία συνεχίζεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ.

«Ελπίζουμε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα μέχρι να παραδοθεί και το τελευταίο αεροσκάφος» είπε ο ίδιος μιλώντας στο Reuters, προσθέτοντας ότι αξιωματούχοι των δύο συμμάχων στο ΝΑΤΟ εξακολουθούν να συζητούν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Τουρκία επιθυμεί να βελτιώσει τους δεσμούς της με τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), αλλά προτεραιότητά της είναι να εκπληρώσει τις ευθύνες της έναντι του ΝΑΤΟ ως σημαντικός σύμμαχος.

«Η εστίασή μας πρέπει να είναι ότι το ΝΑΤΟ είναι προετοιμασμένο, αποφασισμένο και ισχυρό» είπε ο Γκιουλέρ

Ο SCO είναι μια ομάδα ασφάλειας, πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας που ξεκίνησε το 2001 από τη Ρωσία, την Κίνα και τα κράτη της Κεντρικής Ασίας ως αντίβαρο στις δυτικές συμμαχίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com