Ηλεκτρικό ρεύμα: Ενίσχυση στους λογαριασμούς Οκτωβρίου για 700.000 ευάλωτα νοικοκυριά

Ηλεκτρικό ρεύμα: Ενίσχυση στους λογαριασμούς Οκτωβρίου για 700.000 ευάλωτα νοικοκυριά
Λογαριασμός ρεύματος ΔΕΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το ΥΠΕΝ ανακοινώνει σημαντικές ενισχύσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τον Οκτώβριο.

Σε μια προσπάθεια να προστατέψει τα ευάλωτα νοικοκυριά από τις συνεχόμενες αυξήσεις στην ενέργεια, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε την παροχή ενισχύσεων για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος του Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, η ενίσχυση αφορά περισσότερα από 700.000 νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), με την επιδότηση να φτάνει τα 30 ευρώ ανά MWh ή 3 λεπτά ανά kWh για το σύνολο της κατανάλωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση, το ΥΠΕΝ τονίζει ότι καλύπτεται σχεδόν ολόκληρο το αυξημένο κόστος ενέργειας, καθώς οι τιμές έχουν αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με τα προ κρίσεως επίπεδα. Η οικονομική ενίσχυση για τον μήνα Οκτώβριο θα κοστίσει περίπου 4,8 εκατ. ευρώ και τα κονδύλια θα προέλθουν από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση του ενεργειακού πληθωρισμού που πλήττει τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα.

Αυτή η πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς μέτρων που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση για την προστασία των πολιτών από την ενεργειακή κρίση, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της να στηρίξει τα ευάλωτα νοικοκυριά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: