Ινδία: Στους 11 οι νεκροί από τις μεγάλες βροχοπτώσεις στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας

Ινδία: Στους 11 οι νεκροί από τις μεγάλες βροχοπτώσεις στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας
Photo: pixabay.com
Με τις βροχοπτώσεις σε μία μόνο ημέρα να ξεπερνούν τον μέσο όρο της πόλης για ολόκληρο τον μήνα.

Ο αριθμός των νεκρών από την ξαφνική δυνατή βροχή αυτής της εβδομάδας ανήλθε σε 11 στο Νέο Δελχί της Ινδίας, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων πολιτών που πνίγηκαν σε βυθισμένες υπόγειες διαβάσεις.

Το Νέο Δελχί, το οποίο υπέστη έναν από τους χειρότερους καύσωνες στην ιστορία του νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αντιμετώπισε τη μεγαλύτερη νεροποντή των τελευταίων δεκαετιών στις 28 Ιουνίου, με τις βροχοπτώσεις σε μία μόνο ημέρα να ξεπερνούν τον μέσο όρο της πόλης για ολόκληρο τον μήνα.

Η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε μια μοιραία κατάρρευση της οροφής σε έναν από τους τρεις τερματικούς σταθμούς του κύριου αεροδρομίου του Δελχί, διέκοψε τις πτήσεις, πλημμύρισε υπόγειες διαβάσεις και οδήγησε σε μαζική κυκλοφοριακή συμφόρηση, διακοπές ρεύματος και νερού σε τμήματα της πόλης.

Σχεδόν 60 πτήσεις ακυρώθηκαν από το κεντρικό αεροδρόμιο του Νέου Δελχί τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία της πλατφόρμας παρακολούθησης πτήσεων Flightaware.

Η λειτουργία ήταν σε μεγάλο βαθμό κανονική την Κυριακή, με τις περισσότερες πτήσεις από τον πληγέντα τερματικό σταθμό να εκτρέπονται στους άλλους δύο, δήλωσε αξιωματούχος του αεροδρομίου, αλλά δεν απέκλεισε πιθανές ακυρώσεις πτήσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το αεροδρόμιο του Δελχί είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της χώρας.

Ο τερματικός σταθμός 1, ο τερματικός σταθμός που έχει πλέον κλείσει, χρησιμοποιείται κυρίως από τους αερομεταφορείς χαμηλού κόστους IndiGo, τον οποίο διαχειρίζεται η Interglobe Aviationκαι SpiceJet, και έχει σήμερα τη δυνατότητα να εξυπηρετεί 40 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com