Info Quest Technologies: Συνδέουμε τους ανθρώπους με την τεχνολογία

Info Quest Technologies: Συνδέουμε τους ανθρώπους με την τεχνολογία
Πιστεύουμε στη δύναμη της τεχνολογίας να αλλάζει τον κόσμο και για 43+ χρόνια εργαζόμαστε με στόχο την εξέλιξη και την ευημερία όλης της ελληνικής κοινωνίας.

Η Info Quest Technologies, µέλος του Οµίλου Quest, πρωταγωνιστεί για περισσότερα από 43 χρόνια στη ελληνική αγορά ψηφιακών τεχνολογιών, έχοντας θεµελιώσει τη διαδροµή της στη συνεχή εξέλιξη µε βάση τις αρχές της βιώσιµης ανάπτυξης, το ισχυρό σύστηµα αξιών και τους ταλαντούχους ανθρώπους της. Παράλληλα αποτέλεσε τον πυρήνα του Οµίλου Quest, που σήµερα συγκαταλέγεται στις µεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόµενες ελληνικές επιχειρήσεις, µε δραστηριότητες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συνεχής ανάπτυξη σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις

Τα τελευταία χρόνια βιώνουµε τόσο σε ατοµικό και κοινωνικό όσο και σε οικονοµικό και επιχειρηµατικό επίπεδο µεγάλες αλλαγές και προκλήσεις. Οι εξελίξεις στις ψηφιακές τεχνολογίες, το νέο διασυνδεδεµένο περιβάλλον, αλλά κυρίως η Τεχνητή Νοηµοσύνη και οι πρώτες διαφαινόµενες επιδράσεις της σε κάθε πεδίο δραστηριότητας, αλλάζουν σηµαντικά τον κόσµο µας δηµιουργώντας σηµαντικές προσδοκίες για βελτίωση σε πολλαπλά επίπεδα.

Στο περιβάλλον αυτό, µε πλήρη επίγνωση του ρόλου µας και της ευθύνης µας, παρακολουθούµε στενά τις εξελίξεις και συνεχίζουµε να επιτελούµε µε πάθος την αποστολή µας: να συµβάλλουµε από ηγετική θέση στον εκσυγχρονισµό της χώρας µας και στην ευηµερία όλων των πολιτών, συνδέοντας κάθε ελληνική επιχείρηση, οργανισµό και ιδιώτη µε την αιχµή των νέων τεχνολογιών.

Είµαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, καθώς τα πέντε τελευταία χρόνια διευρύναµε τις συνεργασίες µας, τριπλασιάσαµε τον κύκλο εργασιών µας και διπλασιάσαµε το ανθρώπινο δυναµικό µας. Παράλληλα, παρουσιάσαµε σηµαντική πρόοδο σε όλους τους στόχους που είχαµε θέσει στην ESG στρατηγική µας για τη µείωση του περιβαλλοντικού µας αποτυπώµατος, τη διεύρυνση του portfolio µας µε βιώσιµα προϊόντα και υπηρεσίες και την ενίσχυση των προγραµµάτων ανάπτυξης και ευηµερίας των εργαζόµενών µας. Ως αποτέλεσµα των πρωτοβουλιών µας διακριθήκαµε για τις πρακτικές που εφαρµόζουµε στη βιώσιµη ανάπτυξη, λαµβάνοντας Gold Award από την ECOVADIS, µε απόδοση που µας κατατάσσει στο Top 5% του συνόλου των εταιρειών που αξιολογεί ο φορέας, καθώς και για το εργασιακό µας περιβάλλον, λαµβάνοντας την πιστοποίηση Great Place to Work, που µας κατατάσσει µεταξύ των κορυφαίων εταιρειών τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στόχος είναι η συνεχής δημιουργία αξίας μέσω της αξιοποίησης της τεχνολογίας, με τον άνθρωπο πάντα στο κέντρο και σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Δημιουργούμε αξία στον νέο διασυνδεδεμένο κόσμο

Σήµερα η Info Quest Technologies έχει εξελιχθεί σε µια πλατφόρµα δηµιουργίας αξίας στο νέο διασυνδεδεµένο Internet of Things (IoT) περιβάλλον, αναπτύσσοντας, µε µια ολιστική προσέγγιση, ένα τεχνολογικό οικοσύστηµα που διασυνδέει κορυφαίους διεθνείς κατασκευαστές, συνεργάτες και πελάτες, µέσω πολλαπλών εξειδικευµένων εταιρειών και πολλαπλών καναλιών διάθεσης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συνεχίζουµε να διατηρούµε την ηγετική µας θέση στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών πληροφορικής, αποτελώντας τον αξιόπιστο συνεργάτη 250+ κορυφαίων διεθνών οίκων τεχνολογίας, που σήµερα πρωταγωνιστούν στη διαµόρφωση του νέου παγκόσµιου ψηφιακού περιβάλλοντος. Διαδραµατίζουµε καίριο ρόλο στη µετάβαση στο Cloud και την αξιοποίηση των νέων διαθέσιµων τεχνολογιών σε «έξυπνες» υποδοµές, λύσεις cybersecurity, αυτοµατισµούς διαδικασιών και λύσεις γραφείου. Μέσω της στρατηγικής συνεργασίας µας µε τη Xiaomi και άλλους κατασκευαστές, κάνουµε προσιτές τις νέες δυνατότητες των «έξυπνων» συσκευών για το σπίτι και τη µετακίνηση σε όλους. Ενισχύουµε την παρουσία µας στο εξωτερικό, έχοντας αναλάβει, µεταξύ άλλων, την επίσηµη διανοµή του οίκου Xiaomi στη ρουµανική αγορά και διευρύνουµε τη δραστηριότητά µας µέσω του οικοσυστήµατός µας σε νέες αγορές, µε προτάσεις που ολοκληρώνουν το διασυνδεδεµένο περιβάλλον, µε λύσεις κλιµατισµού, διαχείρισης ενέργειας, ηλεκτρικές συσκευές και καταναλωτικά ηλεκτρονικά.

Αξιοποιούµε σύγχρονα εργαλεία ΑΙ για τη λήψη αποφάσεων και τη βελτίωση της εµπειρίας των πελατών µας, επενδύουµε στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών µας και διαθέτουµε ένα από τα πλέον σύγχρονα κέντρα Logistics στον κλάδο µας 200.000+m3, µε προηγµένα συστήµατα διαχείρισης αποθήκης και αυτοµατισµούς – µία επένδυση που έφτασε σε εξοπλισµό τα 5 εκατ. ευρώ.

Με τη δύναμη της τεχνολογίας, για έναν καλύτερο κόσμο για όλους

Πιστεύουµε πραγµατικά ότι οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες, µε την κατάλληλη χρήση, µπορούν να διευρύνουν τις δυνατότητές µας, να βοηθήσουν στην αντιµετώπιση των τεράστιων προκλήσεων και να συνεισφέρουν στη βιώσιµη οικονοµική ανάπτυξη και κοινωνική ευηµερία, συµβάλλοντας σε ένα καλύτερο µέλλον για όλους.

Δείτε το ειδικό online αφιέρωμα για τα 10 χρόνια Most Admired Companies

Δείτε τους νικητές της φετινής έρευνας Most Admired Companies 2024

*Κεντρική Φωτογραφία: Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Info Quest Technologies, Δημήτρης Εφορακόπουλος

**H νέα έκδοση του Fortune Greece κυκλοφορεί Παρασκευή 12 Ιουλίου στα περίπτερα.