Intel: Κρατική επιχορήγηση ύψους 3,2 δισ. δολαρίων για νέο εργοστάσιο τσιπ στο Ισραήλ

Intel: Κρατική επιχορήγηση ύψους 3,2 δισ. δολαρίων για νέο εργοστάσιο τσιπ στο Ισραήλ
ANTALYA, TURKEY - FEBRUARY 15: In this illustration photo Intel processor is seen in Antalya, Turkey on February 15, 2021. Mustafa Ciftci / Anadolu Agency (Photo by Mustafa Ciftci / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Το νέο εργοστάσιο αναμένεται να ανοίξει το 2027 και να λειτουργήσει έως το 2035.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ συμφώνησε να δώσει στην Intel επιχορήγηση ύψους 3,2 δισ. δολαρίων για το νέο εργοστάσιο τσιπ αξίας 25 δισ. δολαρίων που σχεδιάζει να κατασκευάσει στο νότιο Ισραήλ, δήλωσαν και οι δύο πλευρές την Τρίτη.

Το σχέδιο επέκτασης της εγκατάστασης Kiryat Gat αποτελεί «σημαντικό μέρος των προσπαθειών της Intel να προωθήσει μια πιο ανθεκτική παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού, παράλληλα με τις τρέχουσες και προγραμματισμένες επενδύσεις της εταιρείας στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε η Intel σε ανακοίνωσή της, όπως μεταδίδει το Reuters.

Εκτός από την επιχορήγηση που ανέρχεται στο 12,8% της συνολικής επένδυσης, η εταιρεία κατασκευής τσιπ δεσμεύτηκε επίσης να αγοράσει αγαθά και υπηρεσίες αξίας 60 δισεκατομμυρίων σέκελ (16,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων) από Ισραηλινούς προμηθευτές κατά την επόμενη δεκαετία, ενώ η νέα εγκατάσταση αναμένεται να δημιουργήσει αρκετές χιλιάδες θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Intel διαθέτει τέσσερις εγκαταστάσεις ανάπτυξης και παραγωγής στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου ενός εργοστασίου παραγωγής στο Kiryat Gat, και απασχολεί σχεδόν 12.000 άτομα στη χώρα.

Τον Ιούνιο, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η Intel θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο τσιπ αξίας 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ, αλλά η Intel μέχρι τώρα είχε αρνηθεί να επιβεβαιώσει την επένδυση.

Ωστόσο, η Intel δήλωσε ότι οι κατασκευαστικές εργασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη για την επέκταση του χώρου, συμπεριλαμβανομένων των καθαρών χώρων και των κτιρίων υποστήριξης. Σημαντικό μέρος των κτιρίων, μάλιστα έχει ολοκληρωθεί, όπως δήλωσε.

Το νέο εργοστάσιο αναμένεται να ανοίξει το 2027 και να λειτουργήσει έως το 2035.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: