ΗΠΑ: «Εσωτερική τρομοκρατία» οι επιθέσεις κατά της Tesla, διά στόματος υπ. Δικαιοσύνης

ΗΠΑ: «Εσωτερική τρομοκρατία» οι επιθέσεις κατά της Tesla, διά στόματος υπ. Δικαιοσύνης
Photo: Shutterstock
Kαθώς ο Έλον Μασκ γίνεται ολοένα και πιο στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ.

Η υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Παμ Μπόντι, καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον αυτοκινήτων Tesla, χαρακτηρίζοντάς τις «εσωτερική τρομοκρατία». Όπως δήλωσε, το υπουργείο έχει ήδη απαγγείλει κατηγορίες σε αρκετούς δράστες και συνεχίζει τις έρευνες, δεσμευόμενο να τιμωρήσει τόσο τους φυσικούς αυτουργούς όσο και όσους συντονίζουν ή χρηματοδοτούν τις επιθέσεις.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη σε χώρο στάθμευσης στο Λας Βέγκας, όπου άγνωστοι πυρπόλησαν και πυροβόλησαν οχήματα της Tesla, αφήνοντας γκράφιτι με τη λέξη «Αντισταθείτε». Ο Έλον Μασκ, αναρτώντας βίντεο από το συμβάν στην πλατφόρμα Χ, σχολίασε απλώς: «Τρομοκρατία».

Το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί οι βανδαλισμοί οχημάτων, αντιπροσωπειών και σταθμών φόρτισης Tesla τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα κερδίζουν έδαφος εκκλήσεις για μποϊκοτάζ της εταιρείας. Η χρηματιστηριακή αξία της Tesla έχει καταγράψει σημαντικές απώλειες από τον Δεκέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη στήριξή του στον Έλον Μασκ, τονίζοντας ότι «του συμπεριφέρονται πολύ άδικα». Σε μια κίνηση που προκάλεσε αίσθηση, την προηγούμενη εβδομάδα ο Λευκός Οίκος φιλοξένησε έκθεση αυτοκινήτων της Tesla, με τον Τραμπ να ανακοινώνει ότι θα αγοράσει ένα από αυτά. Παράλληλα, έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τους υπεύθυνους των επιθέσεων: «Θα σας πιάσουμε και θα περάσετε από την κόλαση».

Ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, δώρισε 227 εκατ. δολάρια στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ και, μετά την εκλογή του, έχει εξελιχθεί σε στενό του συνεργάτη. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος τον διόρισε επικεφαλής της υπηρεσίας Doge, με αποστολή τη δραστική περικοπή των κρατικών δαπανών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: