ΗΠΑ: Νέο stablecoin από την Ripple για να «χτυπήσει» το 90% της αγοράς

ΗΠΑ: Νέο stablecoin από την Ripple για να «χτυπήσει» το 90% της αγοράς
Photo: pixabay.com
Κάθε token RLUSD υποστηρίζεται κατά 100% από καταθέσεις σε δολάρια ΗΠΑ, κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ και ισοδύναμα μετρητών

Η εταιρεία κρυπτονομισμάτων Ripple λάνσαρε την Τρίτη ένα stablecoim συνδεδεμένο με το δολάριο ΗΠΑ, επιδιώκοντας να διαταράξει μια αγορά στην οποία οι δύο κορυφαίοι κάτοχοι αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 90% της αξίας.

Το εγχείρημα σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την Ripple, που έρχεται περισσότερο από ένα χρόνο μετά τη νίκη-ορόσημο σε μια υπόθεση εναντίον της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) πέρυσι.

Ωστόσο, θα αντιμετωπίσει το δύσκολο έργο να εισέλθει σε μια συγκεντρωμένη αγορά όπου οι δύο μεγαλύτεροι παίκτες –η Tether και το USD Coin (USDC)– αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 90% της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko.

Το stablecoin, RLUSD, θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως σε μια σειρά από πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Uphold, Bitstamp, Bitso, MoonPay, Independent Reserve, CoinMENA και Bullish, δήλωσε η Ripple.

Τα stablecoins είναι ψηφιακά token που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν σταθερή αξία. Υποστηρίζονται από παραδοσιακά νομίσματα όπως το δολάριο ΗΠΑ ή το ευρώ.

Μπορούν να είναι πιο κατάλληλα για πληρωμές και για τη μετατροπή crypto tokes σε παραδοσιακά νομίσματα, καθώς είναι θωρακισμένα από τις άγριες διακυμάνσεις των τιμών που παρατηρούνται στο bitcoin και το ether.

Κάθε token RLUSD υποστηρίζεται κατά 100% από καταθέσεις σε δολάρια ΗΠΑ, κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ και ισοδύναμα μετρητών, δήλωσε η Ripple.

Η εταιρεία έχει διορίσει τη Σίλα Μπερ, πρώην πρόεδρο της αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής τραπεζών Federal Deposit Insurance Corp, στο συμβουλευτικό συμβούλιο του RLUSD.

Προηγουμένως, η Μπερ ήταν επίσης πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας χρηματοδότησης ενυπόθηκων δανείων Fannie Mae που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση και βοηθός υπουργού για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com