ΗΠΑ: Ολυμπιακοί Αγώνες και House of Dragon πρωταγωνίστησαν στην τηλεθέαση του Ιουλίου

ΗΠΑ: Ολυμπιακοί Αγώνες και House of Dragon πρωταγωνίστησαν στην τηλεθέαση του Ιουλίου
epa11497926 The boat with the Slovakian team passes the Eiffel Tower during the Opening Ceremony of the Paris 2024 Olympic Games, in Paris, France, 26 July 2024. EPA/ANNA SZILAGYI
Το YouTube έγινε η πρώτη πλατφόρμα streaming που ξεπέρασε ποτέ το 10% της συνολικής χρήσης της τηλεόρασης τον Ιούλιο.

Η τηλεθέαση στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 3,5% τον Ιούλιο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, κυρίως λόγω των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση The Gauge της εταιρείας ερευνών Nielsen.

Οι πλατφόρμες streaming συγκέντρωσαν το 41,4% της τηλεθέασης για το μήνα και αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μερίδιο μεταξύ όλων των μορφών τηλεθέασης, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών ραδιοτηλεοπτικών και καλωδιακών δικτύων.

Οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Netflix, Amazon.com και Walt Disney, επενδύουν ολοένα και περισσότερο σε αθλητικό περιεχόμενο και διεξάγουν διαγωνισμούς για τα δικαιώματα μετάδοσης μεγάλων αθλητικών γεγονότων με στόχο την προσέλκυση νεότερων τηλεθεατών.

Ενώ η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού ήταν ένας σημαντικός κινητήριος παράγοντας για την άνοδο της τηλεθέασης τον Ιούλιο, η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ συνέβαλε επίσης.

Όλα τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα στην πλατφόρμα ροής Peacock της Comcast τον Ιούλιο, καθώς σημείωσε αύξηση 33% στη μηνιαία χρήση της, κυρίως λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων και εκπομπών όπως το «Love Island USA».

Άλλοι streamers που σημείωσαν καλές επιδόσεις είναι το Amazon Prime Video της Amazon.com και το Roku Channel.

Το YouTube, που ανήκει στην Google της Alphabet, έγινε η πρώτη πλατφόρμα streaming που ξεπέρασε ποτέ το 10% της συνολικής χρήσης της τηλεόρασης τον Ιούλιο, σε σύγκριση με 9,9% τον Ιούνιο.

Μεταξύ των προγραμμάτων streaming, το «House of Dragons» στο Max βρέθηκε στην κορυφή με 4,7 δισεκατομμύρια λεπτά παρακολούθησης.

Το «Bluey» στο Disney+ που ανήκει στη Walt Disney ήρθε δεύτερο με 4,3 δισεκατομμύρια, ακολουθούμενο από το «The Boys» στο Amazon Prime με 4,2 δισεκατομμύρια.

Εν τω μεταξύ, η τηλεθέαση των καλωδιακών ειδήσεων σημείωσε αύξηση 52% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, χάρη στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών και την κάλυψη της απόπειρας δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com