ΗΠΑ: «Σήμα» από τον Κασκάρι της Fed για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο

ΗΠΑ: «Σήμα» από τον Κασκάρι της Fed για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο
epa07852102 A view of the Federal Reserve Bank of New York in New York, New York, USA, 18 September 2019. The Federal Reserve Bank of New York, which is one of the 12 Federal Reserve Banks of the United States, purchased 53 billion US dollars of Treasury bonds and securities on a night earlier in an unusual effort to ease the strain on financial markets from a spike in the overnight lending rate. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Fed του Σεντ Λούις, Αλμπέρτο Μουσάλεμ, και του προέδρου της Fed της Ατλάντα, Ράφαελ Μπόστικ.

Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα μπορούσε να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων της τον Σεπτέμβριο, δήλωσε ο επικεφαλής της Fed στη Μινεάπολη, Νιλ Κασκάρι.

«Η ισορροπία των κινδύνων έχει μετατοπιστεί, οπότε η συζήτηση για πιθανή μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο είναι σκόπιμο να γίνει» ανέφερε ο Κασκάρι σε συνέντευξη του στην Wall Street Journal.

Οι αναφορές Κασκάρι έρχονται μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Fed του Σεντ Λούις, Αλμπέρτο Μουσάλεμ, και του προέδρου της Fed της Ατλάντα, Ράφαελ Μπόστικ, που έκαναν παρατηρήσεις που έτειναν προς μια μείωση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα.

Ο Κασκάρι δήλωσε ότι ο πληθωρισμός σημειώνει πρόοδο, αλλά η αγορά εργασίας παρουσιάζει «ανησυχητικά σημάδια», σύμφωνα με την Journal.

Ωστόσο, ο  είπε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο να μειώσει τα επιτόκια σε βήματα μεγαλύτερα από ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας επειδή οι απολύσεις παραμένουν χαμηλές και οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας δεν υποδηλώνουν αξιοσημείωτη επιδείνωση.

Οι επενδυτές, οι οποίοι νωρίτερα στοιχημάτιζαν ότι η Fed θα έπρεπε να μειώσει τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα στη συνεδρίαση της 17ης-18ης Σεπτεμβρίου μετά τα ασθενέστερα του αναμενόμενου στοιχεία για την αγορά εργασίας, τώρα τιμολογούν μια πιθανότητα περίπου 75% για μείωση κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας τον επόμενο μήνα μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό, τις αιτήσεις ανεργίας και τις λιανικές πωλήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com