Υπάρχει κίνδυνος για τις εταιρείες από τις ενημερώσεις στους αναλυτές; – Τι προβληματίζει την ΕΕ

Υπάρχει κίνδυνος για τις εταιρείες από τις ενημερώσεις στους αναλυτές; – Τι προβληματίζει την ΕΕ
Traders work the floor at the New York Stock Exchange (NYSE) during the opening bell in New York on May 23, 2023. Stock markets slid on May 23 after fresh talks between President Joe Biden and House Speaker Kevin McCarty on raising the US debt ceiling ended without an agreement as a crucial deadline approaches. (Photo by ANGELA WEISS / AFP) Photo: AFP
Οι εταιρείες θα πρέπει να έχουν επίγνωση των νόμων της ΕΕ για την πρόληψη των καταχρήσεων της αγοράς.

Οι εταιρείες δεν θα πρέπει να μοιράζονται ευαίσθητες πληροφορίες της αγοράς με εξωτερικούς αναλυτές πριν από τις οικονομικές καταστάσεις, δήλωσε την Τετάρτη η εποπτική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κινητές αξίες.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) υποστηρίζει ότι οι εταιρείες θα πρέπει να έχουν επίγνωση των νόμων της ΕΕ για την πρόληψη των καταχρήσεων της αγοράς όταν πραγματοποιούν κλήσεις με αναλυτές πριν από το κλείσιμο των συνεδριάσεων στα χρηματιστήρια.

Αυτές αναφέρονται σε επικοινωνίες, πριν από τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων, μεταξύ μιας εταιρείας και αναλυτών που παράγουν έρευνες, προβλέψεις και συστάσεις για μετοχές και ομόλογα εταιρειών.

Η ESMA σημείωσε πρόσφατες αναφορές των μέσων ενημέρωσης που υποδηλώνουν σύνδεση μεταξύ επεισοδίων υψηλής μεταβλητότητας στις τιμές των μετοχών και των κλείσεων προ του κλεισίματος των χρηματιστηρίων.

Κατά συνέπεια, οι εκδότες θα πρέπει να μοιράζονται μη εμπιστευτικές πληροφορίες μόνο κατά τη διάρκεια αυτών των “προ-κλεισίματος κλήσεων”» ανέφερε η ESMA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com