Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων: Τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα και το όραμά της για το μέλλον της Ηπείρου

Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων: Τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα και το όραμά της για το μέλλον της Ηπείρου
Η σημαντική αύξηση των επενδύσεων σε τεχνολογικές υποδομές και logistics και η θέληση της διοίκησης της εταιρείας να καταστήσει τα Ιωάννινα και την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου έναν τόπο επιλογής για τους νέους εργαζόμενους.

Τα πολύ σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα του 2023 καθώς και την πορεία μεγάλων επενδύσεων για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, την αποτελεσματικότερη διαχείριση των προϊόντων και την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, παρουσίασαν την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων, Κωνσταντίνος Σεπετάς, ο Project & Strategy Director, Ρηγίνος Σεπετάς, και Operations & Tech Director, Παύλος Σεπετάς.

Πιο συγκεκριμένα, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων σημείωσε για το 2023 αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 12,34%, επιτυγχάνοντας ετήσιο τζίρο 118,022,403.16 ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας ενισχύθηκαν επίσης, συγκριτικά με το 2022, και ανήλθαν στα 13,614,379.39 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Σεπετάς, η ανάπτυξη των οικονομικών μεγεθών της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων προέκυψε από την αύξηση των σημείων διανομής και πώλησης, εκπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον στόχο της διοίκησης της εταιρείας που είναι «να φτάσουν τα προϊόντα μας σε κάθε σημείο ανά την Ελλάδα». Σημείωσε επίσης ότι καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου αυτού, έπαιξαν οι επενδύσεις σε μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους και η δυνατότητα διαχείρισης μεγάλου όγκου προϊόντων, καλύπτοντας ανάγκες ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες υψηλής ζήτησης όπως φέτος.

Επιπλέον, συνέχισε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, ένας ακόμη παράγοντας που συνέβαλε στην ανάπτυξη που σημειώθηκε το 2023, είναι «η συμφέρουσα εμπορική πολιτική της εταιρείας μας, που φέρνει τα προϊόντα μας στην πρώτη θέση προτίμησης τόσο των τελικών σημείων, όσο και των καταναλωτών. Σ’ αυτό, προσθέτουμε την μεγάλη επένδυση που πραγματοποιούμε στην επικοινωνία και στην στρατηγική, ώστε να βρισκόμαστε στο top of mind των καταναλωτών, χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης και διάρκειας μαζί τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα οικονομικά μεγέθη της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων συνοδεύτηκαν από την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο αυξήθηκε μέσα στο 2023 κατά 7,81%, φτάνοντας συνολικά τους 552 σταθερούς εργαζόμενους. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι η εταιρεία συνεχίζει τις επενδύσεις της στην Ήπειρο, στηρίζοντας με πράξεις την τοπική κοινωνία και τους κατοίκους της.

Για το άμεσο μέλλον η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων έχει ήδη δρομολογήσει νέες επενδύσεις με ορίζοντα το 2026, στις οποίες περιλαμβάνονται ο τεχνολογικός και ψηφιακός μετασχηματισμός της, καθώς και η αξιοποίηση των πόρων που έχουν προέλθει από τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης. Όπως είπε ο Κωνσταντίνος Σεπετάς, η εταιρεία έχει ολοκληρωθεί το 70% του συνολικού ποσού της εκταμίευσης, δηλαδή της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σε συνεργασία με την Eurobank. «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχουν υπογραφεί και υλοποιούνται έργα ύψους 42,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η εξέλιξη της επένδυσης μόλις 7 μήνες μετά από την υπογραφή της, μας χαροποιεί και μας δίνει το περιθώριο να σχεδιάζουμε πολλά περισσότερα για το μέλλον της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων και για κάθε πτυχή της δραστηριότητάς μας. Η εξέλιξη για την οποία κάνουμε λόγο περιλαμβάνει έργα που σχετίζονται με το περιβάλλον και το μηδενικό αποτύπωμα, για τη διεύρυνση των κτηριακών υποδομών και των logistics, το κοινωνικό έργο για τον τόπο μας, τα Ιωάννινα, αλλά και τη χώρα στο σύνολό της, την επένδυση στο προσωπικό μας, με νέες θέσεις εργασίας και την τεχνολογική μας εξέλιξη, που όπως θα επιβεβαιώσουν και επόμενοι ομιλητές, είναι μια διαρκής διαδικασία».

O αντιπρόεδρος της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων, Κωνσταντίνος Σεπετάς
O αντιπρόεδρος της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων, Κωνσταντίνος Σεπετάς

Ιωάννινα: Μια πόλη επιλογής για όλους

Παίρνοντας τον λόγο στη συνέχεια ο Ρηγίνος Σεπετάς, Project & Strategy Director, αναφέρθηκε στις δράσεις της εταιρείας για την ενίσχυση της τοπικής οικονομία της Ηπείρου, καθώς και για το κοινωνικό της έργο στην περιοχή αλλά και ολόκληρη τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, τόνισε ότι με «όχημα» το νερό Βίκος, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων τρέχει ένα ολοκληρωμένο πολυδιάστατο πρόγραμμα δράσεων με τίτλο «Ο Β-οίκος της ζωής μας», με επίκεντρο το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα, την αξία του εθελοντισμού, τον άνθρωπο και τον πολιτισμό.

Ο Ρηγίνος Σεπετάς σημείωσε επίσης ότι η εταιρεία συνεχίζει να μειώνει το ενεργειακό της αποτύπωμα, επενδύοντας σε έργα εξοικονόμησης ενέργειας. Έθεσε ως παράδειγμα τις επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά, αλλά και σε έργα  logistics, που έχουν ως στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση των οχημάτων και της κατανάλωσης καυσίμου. Πρόσθεσε επίσης ότι σε συνεργασία με μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, όπως είναι και η We4all, η εταιρεία συμμετέχει ενεργά σε δεντροφυτεύεις σε περιοχές που έχουν πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές.

«Ένα μεγάλο και αγαπημένο project, το οποίο υιοθετήσαμε προσωπικά κι έπειτα πήρε την εταιρική του διάσταση είναι εθελοντική αιμοδοσία», πρόσθεσε ο Project & Strategy Director της εταιρείας. «Στην Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων, πιστεύουμε ότι η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί µια από τις ύψιστες µορφές κοινωνικής προσφοράς. Για αυτό το λόγο υλοποιούµε εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το ζήτηµα, συµβάλλοντας στην ενεργοποίηση του κινήµατος της εθελοντικής αιµοδοσίας, υποστηρίζοντας ότι “όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα”».

Μιλώντας για τα επόμενα βήματα της εταιρείας, ο Ρηγίνος Σεπετάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο όραμα της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων να καταστήσει τα Ιωάννινα μια πόλη επιλογής για τους νέους επιστήμονες, και τους εργαζόμενους οι οποίοι αναζητούν μια καλύτερη και πιο ισορροπημένη ποιότητα ζωής, με νέες ευκαιρίες απασχόλησης και καινοτομίας. Για τον λόγο αυτό, σημείωσε, όραμα της εταιρείας είναι να επενδύει διαρκώς στους ανθρώπους της, ενδυναμώνοντας το προσωπικό με γνώση μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με στόχο να αποκτήσουν επιπλέον εφόδια που θα τους εξελίξουν προσωπικά και επαγγελματικά. «Κατ’ επέκταση», κατέληξε, «ο επενδυτικός σχεδιασμός της εταιρείας έχει στον πυρήνα του τη χρήση πρωτοποριακών αναδυόμενων τεχνολογιών για τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας αλλά και την ενίσχυση της αλυσίδας αξίας της εταιρείας.

Ρηγίνος Σεπετάς, Project & Strategy Director ΗΒΕ
Ρηγίνος Σεπετάς, Project & Strategy Director ΗΒΕ

«Δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από τους πολυεθνικούς γίγαντες του εξωτερικού»

Αναφερόμενος στα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων, ο Παύλος Σεπετάς, Operations & Tech Director, σχολίασε πως τα στοιχεία αντικατοπτρίζουν «την πραγματική εμπιστοσύνη και αναγνώριση των καταναλωτών στη δουλειά μας και στα προϊόντα μας. Κι αυτό, γιατί βλέπουμε ότι μας επιλέγουν συνειδητά, γιατί αναγνωρίζουν ότι τα προϊόντα της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων είναι ποιοτικά, τα δημιουργούν άνθρωποι στα Γιάννενα με μεράκι και αξίες, χωρίς σπατάλες και πολύ αποδοτικά, και ανταποκρίνονται επάξια στις ανάγκες τους».

Μίλησε επίσης για τα υψηλά πρότυπα που έχει θέσει η εταιρεία, τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, άριστα συστήματα ποιοτικού ελέγχου σε κάθε στάδιο της παραγωγής και της εμφιάλωσης με στόχο την παράδοση προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Αναφορικά με τις τεχνολογικές επενδύσεις της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων, ο Παύλος Σεπετάς δήλωσε ότι περιλαμβάνουν όλα τα επίπεδα λειτουργίας της εταιρείας: από το χώρο του εργοστασίου, έως το marketing και τις πωλήσεις. Προσέθεσε, δε, ότι η εταιρεία έχει ήδη ολοκληρώσει το 90% της μετάβαση σε υποδομές cloud, εξέλιξη η οποία παράγει πολύτιμα -προς αξιοποίηση- δεδομένα, τα οποία ενισχύουν τη διαδικασία πιο γρήγορης λήψης ορθών αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα. Άλλωστε, ο Operations & Tech Director τόνισε ότι στο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας περιλαμβάνονται επίσης ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός των κτιριακών υποδομών, μέσω νέων συστημάτων αποθήκευσης και τεχνολογιών IoΤ στον τομέα της παραγωγής, διαμορφώνοντας πραγματικά ένα έξυπνο και ζωντανό 24/7 εργοστάσιο, με άμεση ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μηχανημάτων και των υπόλοιπων συστημάτων. Μέσω αυτών των επενδύσεων, πρόσθεσε ο Παύλος Σεπετάς, η εταιρεία έχει βελτιώσει σημαντικά τη διαχείριση των κωδικών, των μεταφορών και της τροφοδοσίας. Επιπλέον, έχει δημιουργήσει κόμβους logistics και διασυνδέσεις αυτών, επενδύοντας παράλληλα στην ανάπτυξη του στόλου οχημάτων. Γεγονός το οποίο επιτυγχάνει την άμεση ανταπόκριση σε περιόδους υψηλής ζήτησης -όπως ο φετινός καύσωνας- με την εταιρεία να σημειώνει μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης κατά 80%.

Κλείνοντας τη δική του τοποθέτηση, ο Operations & Tech Director της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων έκανε κι εκείνος ιδιαίτερη αναφορά στο όραμα της εταιρείας να διατηρήσει αναλλοίωτο τον Ηπειρώτικο χαρακτήρα της, και «να εμπνεύσει και να προσελκύσει τα ικανά στελέχη της αγοράς, να δώσει ευκαιρίες στους νέους, να μετοικήσουν στα Ιωάννινα, και να βοηθήσουμε τη χώρα στο πολύ σημαντικό θέμα της αποκέντρωσης». Συμπλήρωσε, δε, πως η τεχνολογία αποτελεί πολύ σημαντικό λειτουργικό εφόδιο, ενώ η ισχυρή θέση της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων προσφέρει σήμερα στους εργαζόμενούς της την ευκαιρία να «εκτεθούν σε ένα high tech και ευέλικτο περιβάλλον, με state of the art τεχνολογίες, με χρήση ρομποτικής και νέων πρακτικών που υιοθετούμε με ταχύτατους ρυθμούς», σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως η Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων «δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το εξωτερικό και τους πολυεθνικούς γίγαντες».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: