Υπερδιπλασιάστηκαν οι κλοπές κρυπτονομισμάτων – Οι hackers λεηλάτησαν 1,4 δισ. δολ.

Υπερδιπλασιάστηκαν οι κλοπές κρυπτονομισμάτων – Οι hackers λεηλάτησαν 1,4 δισ. δολ.
Photo: pixabay.com
Τα πέντε κορυφαία hacks αντιπροσωπεύουν το 70% του ποσού που κλάπηκε το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους

Υπερδιπλασίασαν τα λάφυρά τους οι χάκερ κρυπτονομισμάτων το α’ εξάμηνο του 2024, σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με έκθεση από την εταιρεία ερευνών blockchain TRM Labs.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην έκθεση, κρυπτονομίσματα 1,38 δισεκατομμύριο δολάρια λεηλατήθηκαν μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 24 Ιουνίου, υπερδιπλάσια από τα 657 εκατομμύρια δολάρια που κλάπηκαν την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Όπως και πέρυσι, μια σειρά από μεγάλες επιθέσεις οδήγησε στην αύξηση των κλοπών κρυπτονομισμάτων, με τα πέντε κορυφαία hacks να αντιπροσωπεύουν το 70% του ποσού που κλάπηκε το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Τα περισσότερα εκ των θυμάτων είχαν χάσει το private key, δήλωσε η TRM Labs. Η μεγαλύτερη ληστεία μέχρι στιγμής φέτος είχε ως λεία bitcoin αξίας άνω των 300 εκατομμυρίων δολαρίων από το ιαπωνικό ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης DMM Bitcoin.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι χάκερ χρησιμοποίησαν κλεμμένα ιδιωτικά κλειδιά. Επίσης, σε άλλη απάτη, οι επιτιθέμενοι στέλνουν μικρή ποσότητα κρυπτονομισμάτων από ένα πορτοφόλι με παρόμοια διεύθυνση που έχει δημιουργηθεί για να μιμείται μια αυθεντική ή του παραλήπτη, με σκοπό να ξεγελάσουν το θύμα για να στείλει χρήματα σε λάθος πορτοφόλι.

Η TRM Labs είπε ότι δεν υπήρξαν θεμελιώδεις αλλαγές στην ασφάλεια του κρυπτογραφικού οικοσυστήματος που θα μπορούσαν να έχουν συμβάλει στην αύξηση του ποσού που έχει κλαπεί. Μάλιστα, επεσήμανε ότι ο αριθμός των επιθέσεων και οι φορείς επίθεσης δεν ήταν σημαντικά διαφορετικοί από έτος σε έτος.

Ωστόσο, η εταιρεία σημείωσε ότι οι τιμές των κρυπτονομισμάτων ήταν κατά μέσο όρο υψηλότερες το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, γεγονός που θα μπορούσε να έχει συμβάλει στην υψηλότερη αξία των κλεμμένων κρυπτονομισμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: