iPhone 16: Η Apple ετοιμάζει τα αποκαλυπτήρια του πρώτου της smartphone με τεχνητή νοημοσύνη

iPhone 16: Η Apple ετοιμάζει τα αποκαλυπτήρια του πρώτου της smartphone με τεχνητή νοημοσύνη
epa11402656 Apple CEO Tim Cook speaks during the 2024 Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) on the campus of Apple Park in Cupertino, California, USA 10 June 2024. EPA/JOHN G. MABANGLO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι συσκευές της Apple διαθέτουν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης: αυτή τη στιγμή τα πάντα, από την αποκοπή των φωτογραφιών έως τη σύσταση εφαρμογών χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη.

Η Apple ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει αυτό που θα είναι το πρώτο iPhone που θα κλίνει ρητά στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η εταιρεία ανακοίνωσε μια εκδήλωση, προγραμματισμένη για τις 9 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας φημολογείται ότι θα παρουσιάσει το iPhone 16 μαζί με νέα ρολόγια και AirPods. Άλλες συσκευές, όπως ένα ενημερωμένο iPad Mini, ενδέχεται επίσης να εμφανιστούν στην εκδήλωση που θα μεταδοθεί σε live stream.

Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης -μάλλον- θα είναι η εισαγωγή νέων χαρακτηριστικών από την εταιρεία, σε αυτό που αποκαλεί Apple Intelligence, το οποίο παρουσιάστηκε στο Worldwide Developers Conference της εταιρείας, τον Ιούνιο. Αυτά τα καινούργια χαρακτηριστικά θα περιλαμβάνουν την ανανεωμένη Siri καθώς και άλλα εργαλεία σε διαφορετικά προϊόντα της Apple, συμπεριλαμβανομένων εργαλείων για τη σύνοψη μηνυμάτων στο iPhone.

Η πρόσκληση και το μάρκετινγκ της Apple γύρω από την εκδήλωση του Σεπτεμβρίου στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στα ίδια στροβιλιζόμενα μπλε και μωβ χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής για την Apple Intelligence και τα οποία αποτελούν μέρος του πρόσφατα ανανεωμένου Siri. Το tagline για την εκδήλωση – “It’s glowtime” – φαίνεται επίσης να αναφέρεται σε αυτό το σχέδιο.

Ως εκ τούτου, φαίνεται πιθανό ότι η κυκλοφορία θα διαθέτει σε μεγάλο βαθμό το Apple Intelligence. Παραμένει ασαφές εάν η Apple θα εισαγάγει νέες δυνατότητες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ή απλώς θα επισημάνει αυτές τις υπάρχουσες, αλλά οι φήμες δείχνουν ότι η Apple θα επιτρέψει σε όλα τα νέα τηλέφωνα να έχουν πρόσβαση στα εργαλεία.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι συσκευές της Apple διαθέτουν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης: αυτή τη στιγμή τα πάντα, από την αποκοπή των φωτογραφιών έως τη σύσταση εφαρμογών χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη.

Αλλά εδώ και πολύ καιρό η Apple έχει επιλέξει να εστιάζει περισσότερο στις εμπειρίες που έχουν ενεργοποιήσει αυτές οι τεχνολογίες, χωρίς να αναφέρεται ρητά στις ίδιες τις τεχνολογίες. Μέχρι πρόσφατα, αν αναφερόταν σε αυτές τις τεχνολογίες, τότε προτιμούσε να τις ονομάζει μηχανική μάθηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Apple έχει επίσης εκφράσει ρητά το γεγονός ότι στο παρελθόν έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, η οποία επιτρέπει στους υπολογιστές να δημιουργούν εικόνες και πειστικό κείμενο. Αυτά τα εργαλεία αποτελούν βασικό μέρος της Apple Intelligence και ενδέχεται να ενσωματωθούν ακόμη περισσότερο στα νέα iPhone.

Ωστόσο, φέτος η πίεση από τα μέσα ενημέρωσης, τους επενδυτές και τους σχολιαστές, καθώς και το αυξημένο ενδιαφέρον των πελατών, οδήγησαν την εταιρεία να στραφεί στο να περιλαμβάνει ρητά την τεχνητή νοημοσύνη στις ανακοινώσεις της και να ενσωματώνει την τεχνολογία πιο έντονα στις συσκευές της. Οι δύο μεγάλες ανακοινώσεις της εταιρείας για τη χρονιά – νέα iPad τον Μάιο και το πλούσιο σε λογισμικό WWDC τον Ιούνιο – παρουσίαζαν τακτικές αναφορές στην τεχνητή νοημοσύνη και ειδικότερα στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Αυτό μπορεί να είναι μια υπόδειξη για το τι θα περιλαμβάνει η εκδήλωση κυκλοφορίας του iPhone 16. Η Apple προφανώς θα προσπαθήσει να προωθήσει τις δυνατότητες AI της νέας συσκευής – αν και μπορεί επίσης να είναι συντηρητική στις υποσχέσεις της, δεδομένων των εκτεταμένων ανησυχιών για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης καθώς και του γεγονότος ότι ορισμένες λειτουργίες Apple Intelligence δεν έχουν προγραμματιστεί να φτάσουν μέχρι την επόμενη έτος.

Αναμφίβολα θα υπάρξουν άλλες αναβαθμίσεις στο νέο iPhone 16. Φήμες λένε ότι θα περιλαμβάνει ένα νέο κουμπί λήψης, επανασχεδιασμένες κάμερες και μεγαλύτερες οθόνες χωρίς απαραίτητα να αυξάνει το μέγεθος του πραγματικού τηλεφώνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: