Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη
Πυροσβέστες επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε κτήμα με ελιές έξω από τη Μόρια Μυτιλήνης, Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ στη «μάχη» συνδράμουν ένα ελικόπτερο και ένα πετζετέλ. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η φωτιά εξαπλωνόταν ταχύτατα, σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Θέα Βαρυμπόμπης, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έκαιγε ξερά χόρτα και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια οι πυροσβέστες κατάφεραν να οριοθετήσουν τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας ανάρτησε ένα βίντεο από το σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά, επισημαίνοντας ότι αυτή εξαπλωνόταν ταχύτατα λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να την οριοθετήσουν.

«Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη Βαρυμπόμπη ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες. Κινητοποιήθηκαν άμεσα 11 οχήματα, 45 πυροσβέστες, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα», έγραψε στην ανάρτησή του.

«Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας αντιμετώπισαν μια πυρκαγιά που εξαπλωνόταν ταχύτατα λόγω των καιρικών συνθηκών και κατάφεραν να την οριοθετήσουν σε λιγότερο από 30 λεπτά», συμπλήρωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: