Ιπτάμενα αυτοκίνητα μέχρι το 2030; – Ο φιλόδοξος στόχος της Boeing για την Ασία

Ιπτάμενα αυτοκίνητα μέχρι το 2030; – Ο φιλόδοξος στόχος της Boeing για την Ασία
epa08391546 A file photo dated 14 June 2016 showing a man walking past a logo of US aircraft manufacturing company Boeing at Taoyuan airport, in Taoyuan, Taiwan (reissued 29 April 2020). Reports on 29 April 2020 state Boeing reported an adjusted loss of 1.70 billion USD in the first quarter of 2020, and said it plans to cut the number of its staff by about 10 per cent. EPA/RITCHIE B. TONGO *** Local Caption *** 53278185 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η εταιρεία αναπτύσσει ηλεκτρικά σκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL).

Η αμερικανική κατασκευάστρια αεροσκαφών Boeing σχεδιάζει να εισέλθει στην επιχείρηση ιπτάμενων αυτοκινήτων στην Ασία έως το 2030, επιδιώκοντας να αξιοποιήσει τη ζήτηση για τις γρήγορες μετακινήσεις μικρών αποστάσεων που θα μπορούσαν να προσφέρουν τα οχήματα στις ασφυκτικά γεμάτες από την κυκλοφορία πόλεις της περιοχής.

Ο επικεφαλής τεχνολογίας της Boeing, Τοντ Σίτρον, αποκάλυψε τα σχέδια στο πρακτορείο ειδήσεων Nikkei.

Η εταιρεία αναπτύσσει ηλεκτρικά σκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) στη θυγατρική Wisk Aero. Το αεροσκάφος θα υιοθετήσει αυτόνομη τεχνολογία, σπάνια μεταξύ των σκαφών eVTOL.

Το σχέδιο είναι να λάβει πρώτα πιστοποίηση στις ΗΠΑ πριν επεκταθεί στην Ασία.

Οι λεπτομέρειες της επιχείρησης στην Ασία θα οριστικοποιηθούν στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένου του αν η Boeing θα πουλήσει τα αεροσκάφη σε εταιρείες που στοχεύουν στην παροχή υπηρεσιών μεταφοράς eVTOL ή θα λειτουργήσει η ίδια τις υπηρεσίες.

Η Boeing επιλέγει επί του παρόντος την πρώτη της ασιατική αγορά, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας.

Στην Ιαπωνία, η εγχώρια νεοφυής εταιρεία SkyDrive και η γερμανική Volocopter έχουν προγραμματίσει να λειτουργήσουν υπηρεσίες αεροταξί στην Παγκόσμια Έκθεση της Οσάκα το 2025.

Η Boeing εγκαινίασε την Πέμπτη μια βάση έρευνας και ανάπτυξης (R&D) στη Ναγκόγια. Για πρώτη φορά εγκατέστησε δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης στην Ιαπωνία το 2022, αλλά μέχρι τώρα νοίκιαζε χώρους από άλλες εταιρείες.

Η νέα βάση στη Ναγκόγια είναι η έβδομη εγκατάσταση R&D της εταιρείας εκτός των ΗΠΑ, μετά τις εγκαταστάσεις στην Αυστραλία, τη Νότια Κορέα και την Ινδία.

O Σίτρον σηματοδότησε πιθανή συνεργασία με αυτοκινητοβιομηχανίες με εμπειρία στις κυψέλες καυσίμου ή στα ηλεκτρικά οχήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: