Ιράν: Αναφορές για «μεγάλη αναμονή» σχετικά με τα αντίποινα στο Ισραήλ

Ιράν: Αναφορές για «μεγάλη αναμονή» σχετικά με τα αντίποινα στο Ισραήλ
Iranians attend a funeral procession for late Hamas leader Ismail Haniyeh, in Tehran, the Capital of Iran on August 1, 2024. Hamas said its political leader was killed in an Israeli strike in Iran early on July 31, where he was attending the swearing-in of the new president. (Photo by Hossein Beris / Middle East Images / Middle East Images via AFP) Photo: AFP
Οι Φρουροί της Επανάστασης τονίζουν ότι «ο εχθρός» θα πρέπει να περιμένει μια υπολογισμένη και ακριβή απάντηση.

Θα μπορούσε να υπάρξει μακρά αναμονή για τα αντίποινα του Ιράν κατά του Ισραήλ, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν Αλιμοχαμάντ Ναϊνί, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Μέση Ανατολή προετοιμάζεται για τα δεδηλωμένα αντίποινα του Ιράν για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη στις 31 Ιουλίου. Το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία.

«Ο χρόνος είναι υπέρ μας και η περίοδος αναμονής για αυτή την απάντηση θα μπορούσε να είναι μεγάλη», είπεο Ναϊνί, αναφερόμενος στα αντίποινα κατά του Ισραήλ, και επανέλαβε ότι «ο εχθρός» θα πρέπει να περιμένει μια υπολογισμένη και ακριβή απάντηση.

Οι Ιρανοί ηγέτες σταθμίζουν όλες τις συνθήκες και η απάντηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας μπορεί να μην είναι μια επανάληψη προηγούμενων επιχειρήσεων, πρόσθεσε, σύμφωνα με τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ιράν και η Χαμάς κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι πραγματοποίησε το χτύπημα που σκότωσε τον Χανίγιε λίγες ώρες αφότου συμμετείχε στην ορκωμοσία του νέου προέδρου του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν.

«Χτύπημα» σε γερμανικούς οργανισμούς

Εξάλλου, οι δικαστικές αρχές του Ιράν έκλεισαν δύο παραρτήματα οργανισμών που συνδέονται με τη Γερμανία, λόγω «παράνομης δραστηριότητας και οικονομικής απάτης».

Πρόσφατα, η Γερμανία απαγόρευσε τη λειτουργία ενός ισλαμικού κέντρου στο Αμβούργο, μετέδωσε το πρακτορείο Mizan.

Το πρακτορείο, που πρόσκειται στις δικαστικές αρχές, ανάρτησε φωτογραφίες στις οποίες άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας αφαιρούν την πινακίδα του Ινστιτούτου Γερμανικής Γλώσσας στην Τεχεράνη.

«Επιπροσθέτως, υπήρξαν αναφορές για παραβιάσεις και από άλλα κέντρα που συνδέονται με τη Γερμανία και οι έρευνες για το θέμα αυτό συνεχίζονται», πρόσθεσε το Mizan.

Τον Ιούλιο οι γερμανικές αρχές απαγόρευσαν το Ισλαμικό Κέντρο του Αμβούργου (IZH) και οργανώσεις που συνδέονταν με αυτό. Το υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει ότι το IZH λειτουργούσε ως εκπρόσωπος του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν, του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και στόχος του ήταν να προωθήσει μια ισλαμική επανάσταση στη Γερμανία.

Μετά το κλείσιμο του ΙΖΗ, το Ιράν κάλεσε για εξηγήσεις τον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Τεχεράνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com