Εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις Σκουρλέτη

Εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις Σκουρλέτη

Επείγουσα έρευνα διέταξε η εισαγγελέας τους Αρείου Πάγου μετά τις καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για χρηματισμό βουλευτών.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διέταξε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη αναφορικά με τη συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Ειδικότερα, η εισαγγελική λειτουργός διέταξε την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστή η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.

Η εντολή της προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε από την κυρία Κουτζαμάνη στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος με την σειρά του θα την αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών.

Σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Σκουρλέτης επικαλούμενος Κυριακάτικο δημοσίευμα ανέφερε, μεταξύ των άλλων, τα εξής: «Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα».

Η αναφορά αυτή του κ. Σκουρλέτη προκάλεσε την αντίδραση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος ήταν παρών στο τηλεοπτικό στούντιο και έκανε λόγο για «πολιτική αγυρτεία».

Παράλληλα, την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε ο κ. Γιακουμάτος για τα όσα ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής:

Χαιρέτησε την παρέμβαση της εισαγγελέως ο Αντώνης Σαμαράς
Την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για «τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού Βουλευτών» χαιρέτισε, με γραπτή δήλωσή του, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.

«Μόλις προχθές, είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας» ανέφερε ο κ. Σαμαράς, καλώντας παράλληλα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να «τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία. Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Δήλωση του Βαγγέλη Βενιζέλου για την υπόθεση
«Η δικονομικά και θεσμικά επιβεβλημένη προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας εκείνων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου για την ποθητή κατάληψη της εξουσίας».

Αυτό τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωση που έκανε με αφορμή την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι «τώρα όποιος έχει να πει οτιδήποτε ας το πει. Αλλιώς ας πάψει να δηλητηριάζει το δημόσιο βίο και κυρίως ας πάψει να εκδηλώνει την πρόωρη αλαζονεία του με εκβιασμούς, απειλές και συκοφαντίες».

Τέλος, αναφέρει ότι «ισχύουν δυστυχώς απολύτως όσα είπα στη παρέμβασή μου, στη τελευταία φάση της συζήτησης, στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ».

Θετική ανταπόκριση από τον ΣΥΡΙΖΑ
Θετική ήταν η ανταπόκριση του ΣΥΡΙΖΑ στην εισαγγελική έρευνα με αφορμή δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη , ο οποίος επικαλούμενος σχετικό δημοσίευμα αναφέρθηκε σε πληροφορίες για χρηματισμό βουλευτών, με στόχο να εξασφαλιστούν 180 έδρες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό να γίνει αρωγός της δικαιοσύνης για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι: «Ευελπιστούμε πως η ετεροχρονισμένη εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός θα γίνει αρωγός της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση».

Εξελίξεις προαναγγέλλουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
Δηλώσεις «σχετικά με το σοβαρό θέμα των καταγγελιών για σχεδιαζόμενο χρηματισμό βουλευτών» θα πραγματοποιήσει την Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Σημειώνεται ότι αύριο το μεσημέρι, ο κ. Καμμένος θα συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα, στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, προκειμένου να του παρουσιάσει τις προτάσεις των ΑΝΕΛ για τα «κόκκινα δάνεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ