Ιταλία: Δουλέμποροι στη Σικελία κατηγορούνται για τον θάνατο δεκάδων μεταναστών

Ιταλία: Δουλέμποροι στη Σικελία κατηγορούνται για τον θάνατο δεκάδων μεταναστών
epa04058242 A handout video-grab released by Italian Navy Press Office on 06 February 2014 shows a boat with African migrants on board spotted by the Navy at sea near Lampedusa, Italy, 05 February 2014. Some 1,000 migrants aboard nine boats have been rescued by the Italian coast over the past days. The boats had left North Africa and were heading to the Italian island of Lampedusa, whose inhabitants have been nominated as candidates for the Nobel Peace Prize for the solidarity shown in dealing with the thousands of migrants who reach their island each year. EPA/ITALIAN NAVY PRESS OFFICE / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Είχαν κλείσει στο αμπάρι δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες κατά τον διάπλου της κεντρικής Μεσογείου.

Η εισαγγελία του Ακράγαντα στη Σικελία της Ιταλίας διέταξε την σύλληψη δυο δουλεμπόρων, με την κατηγορία ότι ευθύνονται για τον θάνατο δέκα μεταναστών.

Πρόκειται για δυο Αιγύπτιους, οι οποίοι, σύμφωνα με την ιταλική δικαιοσύνη, είχαν κλείσει στο αμπάρι δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες κατά τον διάπλου της κεντρικής Μεσογείου.

Το πλεούμενο είχε σαλπάρει από την Λιβύη σε άθλια κατάσταση με προορισμό την Ιταλία. Δέκα άνθρωποι, με καταγωγή από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, έχασαν την ζωή τους από ασφυξία. Η συγκεκριμένη ξύλινη βάρκα, μήκους δέκα μέτρων, εντοπίσθηκε πριν από δυο εβδομάδες από πλοίο της ΜΚΟ Nadir νότια της Λαμπεντούζα και για την παροχή άμεσης βοηθειας συνεργάσθηκε η Ιταλική Ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο ένας από τους δυο δουλεμπόρους είναι 17 ετών. Όταν οι μετανάστες προσπάθησαν να βγουν από το αμπάρι για να σωθούν και να αναπνεύσουν, οι δύο συλληφθέντες τούς απείλησαν με μαχαίρι, υποχρεώνοντάς τους να συνεχίσουν τα ταξίδι σε συνθήκες που τους οδήγησαν στον θάνατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ