Ιταλία: Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε δημοσιογράφο επειδή ειρωνεύτηκε το ύψος της Μελόνι

Ιταλία: Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε δημοσιογράφο επειδή ειρωνεύτηκε το ύψος της Μελόνι
epa11411965 Italian Prime Minister Giorgia Meloni holds a press conference after the G7 summit at Borgo Egnazia resort in Savelletri, southern Italy, 15 June 2024. The 50th G7 summit brought together the Group of Seven member states leaders in Borgo Egnazia resort in southern Italy from 13 to 15 June 2024. EPA/ETTORE FERRARI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το ύψος της Μελόνι καταγράφεται μεταξύ 1,58 μ. και 1,63 μ.

Δικαστήριο του Μιλάνου διέταξε δημοσιογράφο να καταβάλει στην Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι αποζημίωση 5.000 ευρώ επειδή την ειρωνεύτηκε σε ανάρτηση στα sosial media, μετέδωσαν το πρακτορείο ειδήσεων ANSA και άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στη δημοσιογράφο, Τζούλια Κορτέζε, επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 1.200 ευρώ με αναστολή για ένα σχόλιο στο Twitter (πλέον X) για το ύψος της Μελόνι, η οποία χαρακτηρίστηκε ως «bodyshaming».

Η Μελόνι κινήθηκε νομικά εναντίον της Κορτέζε μετά τη σύγκρουση των δύο γυναικών στα social
medi

Η Μελόνι, της οποίας το ακροδεξιό κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας βρισκόταν τότε στην αντιπολίτευση, εξέφρασε την αντίθεσή της όταν η Κορτέζε δημοσίευσε μια παρωδία της φωτογραφίας της με φόντο μια εικόνα του εκλιπόντος φασίστα ηγέτη Μπενίτο Μουσολίνι.

Η Κορτέζε απάντησε με περαιτέρω tweets, συμπεριλαμβανομένου ενός που μεταφράζεται ως «δεν με τρομάζεις, Τζόρτζια Μελόνι. Εξάλλου, είσαι μόλις 1,2 μέτρα ψηλή. Δεν μπορώ καν να σε δω».

Το ύψος της Μελόνι καταγράφεται μεταξύ 1,58 μ. και 1,63 μ. σε διάφορους ιστότοπους μέσων ενημέρωσης.

Η Κορτέζε μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της ποινής και ο δικηγόρος της Μελόνι δήλωσε ότι η πρωθυπουργός θα δωρίσει σε φιλανθρωπικό ίδρυμα οποιαδήποτε αποζημίωση λάβει τελικά.

Ο μεγάλος αριθμός των αγωγών κατά δημοσιογράφων αναφέρθηκε φέτος από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, οι οποίοι υποβίβασαν την Ιταλία κατά πέντε θέσεις στην 46η θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου για το 2024.

Το 2023 δικαστήριο της Ρώμης επέβαλε πρόστιμο 1.000 ευρώ συν τα δικαστικά έξοδα στον συγγραφέα μπεστ σέλερ Ρομπέρτο Σαβιάνο, αφού προσέβαλε την Μελόνι στην τηλεόραση το 2021 για τη σκληρή της στάση απέναντι στην παράνομη μετανάστευση.

Οι δημοσιογράφοι του ιταλικού κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα RAI κατέβηκαν σε απεργία τον Μάιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον «ασφυκτικό έλεγχο» της εργασίας τους από την κυβέρνηση Μελόνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com