«Jackpot» της Hugo Boss στην Ελλάδα

«Jackpot» της Hugo Boss στην Ελλάδα
The logo of HUGO BOSS is seen in Minato Ward, Tokyo on February 8, 2023. HUGO BOSS is a luxury German fashion brand which offers clothing, accessories, footwear, and fragrances.( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Norikazu Tateishi / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP) Photo: AFP
Η ελληνική θυγατρική του γερμανικού ομίλου ειδών πολυτελείας «είδε» τις πωλήσεις και τα κέρδη της να εκτινάσσονται στη χρήση του 2023.

Η Hugo Boss προειδοποίησε για πιθανές καθυστερήσεις στην επίτευξη του φιλόδοξου στόχου πωλήσεων για το 2025. Η έκθεση κερδών τρίτου τριμήνου έδειξε ελαφρά κέρδη πάνω από τις προσδοκίες της αγοράς, αλλά υπογράμμισε επίσης τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στην κινεζική αγορά.

Όμως αυτό δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ισχύει στην περίπτωση της ελληνικής αγοράς. Η ελληνική θυγατρική του γερμανικού ομίλου ειδών πολυτελείας «είδε» τις πωλήσεις και τα κέρδη της να εκτινάσσονται στη χρήση του 2023 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός).

Οι πωλήσεις της ξεπέρασαν τα 35,9 εκατ. ευρώ καταγράφοντας ποσοστιαία άνοδο 29% η οποία προήλθε κυρίως από την αύξηση της ζήτησης και συνεπώς της ποσότητας πωλήσεων τόσο για τις χονδρικές όσο και λιανικές πωλήσεις της εταιρείας. Tα αποτελέσματα προ φόρων της χρήσεως ανήλθαν στο ποσό των 2.845.646 ευρώ έναντι 2.060.817 ευρώ, δηλαδή σημείωσαν αύξηση 38%.

H εταιρεία την εξεταζόμεν η χρονική περίοδο προέβη στη δημιουργία ειδικού σημείου πώλησης προϊόντων της στο Golden Hall σε συνεργασία με τα ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕ (Franchise). Προχώρησε στο κλείσιμο του καταστήματος της Λάρισας, ανακαίνισε το κατάστημα της Γλυφάδας, ενοικίασε νέο χώρο στη Βουκουρεστίου για την μεταφορά των γραφείων του διοικητικού προσωπικού και του showroom και ανακαίνισε το κατάστημα στην Αθήνα (Αμερικής 19).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε θετικά για την εταιρεία, η οποία οφείλεται στους θετικούς δείκτες που παρουσίασε η ελληνική οικονομία για το έτος 2023 και το 1ο τρίμηνο του 2024. Το παραπάνω είναι ως αποτέλεσμα της σημαντικής συνεισφορά του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).

Κρίσιμα θέματα όπως οι πληθωριστικές πιέσεις που προέρχονται κυρίως από την ενεργειακή κρίση, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες, καθώς και οι πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις με επίκεντρο την Ουκρανία και το Ισραήλ, αναμένεται να παραμείνουν στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος και να κρίνουν την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας κατά τη διάρκεια του 2024.

Όσο αφορά τις εξελίξεις στην Ουκρανία και στο Ισραήλ, ο όμιλος δηλώνει ότι δεν έχει θυγατρικές, μητρική ή συνδεδεμένες εταιρείες με έδρα τη Ρωσία, την Ουκρανία ή το Ισραήλ, ούτε σημαντικές συναλλαγές με συνδεδεμένα μέρη από αυτές τις χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: