Jeep: Η επιτυχία του ηλεκτρικού Avenger έφερε σημαντική εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων στην Ευρώπη

Jeep: Η επιτυχία του ηλεκτρικού Avenger έφερε σημαντική εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων στην Ευρώπη
The Jeep Avenger winner of the Car of the Year award, is on display during Brussels Motor Show on January 13, 2023 in Brussels. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP) Photo: AFP
Η Jeep ξεπέρασε τα 100.000 οχήματα σε πωλήσεις στην Ευρώπη το 2024, με το ηλεκτρικό Avenger να οδηγεί την αναπτυξιακή της πορεία.

Η Jeep, θυγατρική της Stellantis, συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την άνοδο των πωλήσεών της στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, η εταιρεία πούλησε 100.700 οχήματα έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2024, σημειώνοντας αύξηση 3,5% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα πέρυσι. Το μερίδιο της μάρκας στην αγορά των επιβατικών αυτοκινήτων αυξήθηκε στο 1%, ενισχυμένο κατά 0,03 ποσοστιαίες μονάδες.

Η ανοδική πορεία της Jeep ενισχύθηκε σημαντικά από την επιτυχία του Jeep Avenger, του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού SUV της εταιρείας, το οποίο έτυχε εντυπωσιακής υποδοχής από το ευρωπαϊκό κοινό. Το Avenger ενσωματώνει το κλασικό DNA της μάρκας σε ένα πιο συμπαγές και αποδοτικό μέγεθος, κάτι που αποδείχθηκε καθοριστικό για την εμπορική του επιτυχία. Παράλληλα, η Jeep ενισχύει τη γκάμα της με νέα μοντέλα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς για ηλεκτροκίνηση και υβριδική τεχνολογία.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που οι πωλήσεις της Jeep στην Ευρώπη ξεπέρασαν τα 100.000 οχήματα», δήλωσε ο Eric Laforge, επικεφαλής της Jeep στην Ευρώπη. «Η επιτυχία του Avenger αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στη στρατηγική μας για τον εξηλεκτρισμό της αυτοκίνησης, και είμαστε βέβαιοι ότι η επερχόμενη τετρακίνητη έκδοση του Avenger 4xe θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη θέση μας στην αγορά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αύξηση των πωλήσεων δεν περιορίστηκε μόνο στην Ιταλία, όπου η Jeep κατέχει μερίδιο 4,5% στην αγορά επιβατικών αυτοκινήτων. Εντυπωσιακά αποτελέσματα καταγράφηκαν και στη Γαλλία, με 9.000 πωλήσεις και αύξηση 61% σε σύγκριση με πέρυσι. Το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε 6.000 εγγραφές, με ετήσια αύξηση 155%, ενώ στην Ολλανδία οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 81%.

Στην Ιταλία, το Jeep Avenger είναι το SUV με τις περισσότερες πωλήσεις το 2024, ενώ αποτελεί το τρίτο πιο δημοφιλές μοντέλο συνολικά στη χώρα. Αυτή η επιτυχία οφείλεται και στη μεγάλη γκάμα εκδόσεων του μοντέλου, με επιλογές από πλήρως ηλεκτρικό μέχρι υβριδικό και βενζινοκίνητο. Αναμένεται, μάλιστα, η κυκλοφορία της υβριδικής έκδοσης 4xe στο τέλος του χρόνου, που θα προσφέρει και τετρακίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: