JP Morgan: Πτώση στα κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ – Στα 12,9 δισ. δολάρια

JP Morgan: Πτώση στα κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ – Στα 12,9 δισ. δολάρια
epa08937083 (FILE) - A view of the offices of the bank JPMorgan Chase in New York, New York, USA, 16 January 2020 (reissued 14 January 2021). JPMorgan Chase is to release their 4th quarter 2020 earnings on 15 January 2021. EPA/JUSTIN LANE *** Local Caption *** 55774120 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα έσοδα επενδυτικής τραπεζικής ανήλθαν σε 2,35 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης για 2,13 δισ. δολάρια.

Πτωτικά κινήθηκαν τα κέρδη της JP Morgan Chase για το τρίτο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Παρασκευή η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ (σε όρους διαχείρισης τραπεζικών κεφαλαίων).

Τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 12,9 δισ. δολάρια έναντι 13,15 δισ. δολαρίων στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2023.

Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 43,2 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG για 41,9 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα επενδυτικής τραπεζικής ανήλθαν σε 2,35 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης για 2,13 δισ. δολάρια.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους -η διαφορά μεταξύ αυτών που ένας δανειστής κερδίζει από τα δάνεια και πληρώνει από τις καταθέσεις– αυξήθηκαν κατά 3% σε 23,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για το σύνολο του οικονομικού έτους, η διοίκηση της JP Morgan αναμένει πως τα καθαρά έσοδα από τόκους θα φτάσουν τα 92,5 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για περίπου 91 δισ. δολάρια.

Οι τράπεζες αυξάνουν τα αποθέματα – τα οποία λειτουργούν ως εγγύηση όταν οι δανειολήπτες αθετούν τα δάνειά τους – σε τυπικά επίπεδα, καθώς οι καταναλωτές εξαντλούν τις αποταμιεύσεις που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η οικονομική υγεία των καταναλωτών παραμένει σταθερή παρά τα αυξημένα επιτόκια και τους φόβους για την ανεργία.

Παρόλα αυτά, ο διευθύνων σύμβουλος Τζέιμι Ντίμον διατήρησε τον επιφυλακτικό τόνο του για την οικονομία, παρά το γεγονός ότι οι χρηματιστηριακές αγορές έφτασαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ και η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ξεκίνησε έναν πολυαναμενόμενο κύκλο μειώσεων των επιτοκίων.

«Παρακολουθούμε στενά τη γεωπολιτική κατάσταση εδώ και αρκετό καιρό και τα πρόσφατα γεγονότα δείχνουν ότι οι συνθήκες είναι ύπουλες και χειροτερεύουν», δήλωσε ο Ντίμον.

«Υπάρχει σημαντικός ανθρώπινος πόνος και η έκβαση αυτών των καταστάσεων θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις τόσο στα βραχυπρόθεσμα οικονομικά αποτελέσματα όσο και, το σημαντικότερο, στην πορεία της ιστορίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: