JP Morgan: «Βλέπει» ισχυρές επιδόσεις για τον ΟΠΑΠ – Στα 20 ευρώ η τιμή στόχος

JP Morgan: «Βλέπει» ισχυρές επιδόσεις για τον ΟΠΑΠ – Στα 20 ευρώ η τιμή στόχος
epa03276550 (FILE) A file photo dated 11 May 2012 showing a sign at a JPMorgan Chase building in New York, New York, USA. The rating agency Moody's late 21 June 2012 downgraded 15 large banks and securities firms with international reach, including Deutsche Bank, citing the escalating turmoil in capital markets. The list includes Barclays, Citigroup, Credit Suisse Group AG, HSBC Holdings, Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Royal Bank of Scotland Group, BNP Paribas, Credit Agricole, Royal Bank of Canada, Societe Generale and UBS AG, according to a statement on Moody's website. The steepest downgrade was to Credit Suisse, which dropped three notches, from the second highest grade of Aa1 to the still-respectable rating of A1. EPA/JUSTIN LANE *** Local Caption *** 02116967 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η μερισματική απόδοση αναμένεται να ξεπεράσει το 10%, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι επαναγορές μετοχών.

Ισχυρές επιδόσεις προβλέπει για τον ΟΠΑΠ η JP Morgan, παραμένοντας αισιόδοξη με σύσταση overweight (υπεραπόδοση) για τη μετοχή. Η τιμή στόχος διατηρείται αμετάβλητη στα 20 ευρώ, προσφέροντας περιθώριο ανόδου άνω του 30% από τα τρέχοντα επίπεδα, χωρίς να ληφθεί υπόψη η πλούσια μερισματική απόδοση.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος αναφέρει ότι η μερισματική απόδοση θα ξεπεράσει το 10% φέτος, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η απόδοση από την επαναγορά μετοχών ύψους 150 εκατ. ευρώ, με περίπου 50 εκατ. ευρώ να απομένουν για το 2024.

Για το δεύτερο τρίμηνο, η JP Morgan αναμένει ότι τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) θα αυξηθούν κατά 3% με 5% σύμφωνα με το guidance της εταιρείας (εκτίμηση της JPM +4,5%). Η ισχυρή απόδοση στο online casino (εκτίμηση JPM +23%) και το Πάμε Στοίχημα (εκτίμηση της JPM +5,7%) θα ενισχυθούν από τα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του Euro 2024, με μερική αντιστάθμιση από κάποιες αδυναμίες δαπανών σε άλλα παιχνίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιπλέον, το περιθώριο EBITDA αναμένεται να διαμορφωθεί λίγο πάνω από το 35%, με την κερδοφορία να είναι πιο σταθμισμένη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, λόγω των συνεχιζόμενων πρωτοβουλιών κόστους, των χαμηλότερων εξόδων μάρκετινγκ και της ευκολότερης σύγκρισης με πέρυσι.

Η JP Morgan δεν αναμένει ουσιαστικές αλλαγές στο GGR και τα EBITDA στο guidance της φετινής χρήσης και προσθέτει: «Οι φετινές προοπτικές είναι έσοδα στα 2,15-2,2 δισ. ευρώ, με την εκτίμησή μας στα 2,193 δισ. ευρώ, τα EBITDA αναμένεται να διαμορφωθούν μεταξύ 750-770 εκατ. ευρώ, με την εκτίμησή μας στα 778 εκατ. ευρώ και το τακτικό μέρισμα αναμένεται να είναι πάνω από 1 ευρώ ανά μετοχή, με την εκτίμησή μας στα 1,55 ευρώ. Αυτό δίνει μερισματική απόδοση 10% και εξαγορά μετοχών ύψους 150 εκατ. ευρώ σε εξέλιξη, με περίπου 50 εκατ. ευρώ να απομένουν το 2024».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: