Και η Ελλάδα ξεκινά έρευνα για το DeepSeek – Τι εξετάζει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων

DeepSeek
ANKARA, TURKIYE - JANUARY 27: DeepSeek logo is seen on a mobile screen in Ankara, Turkiye on January 27, 2024. Omer Taha Cetin / Anadolu (Photo by Omer Taha Cetin / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
«Διαδικασία αυτεπάγγελτης έρευνας σε σχέση με τη νομιμότητα» για την κινεζική πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης.

Η Ελλάδα προστίθεται στις χώρες που ερευνούν τη λειτουργία της πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης της κινεζικής DeepSeek.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, «ξεκίνησε διαδικασία αυτεπάγγελτης έρευνας σε σχέση με τη νομιμότητα, βάσει του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, της εφαρμογής Τεχνητής Νοημοσύνης DeepSeek, η οποία είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα.

Ακόμα, η Αρχή ερευνά την υπόθεση που αφορά την παραβίαση προσωπικών δεδομένων χρηστών τoυ WhatsΑpp από κακόβουλο λογισμικό, σε συνέχεια υποβληθείσας σχετικής γνωστοποίησης της εταιρείας, δεδομένου ότι στα θιγόμενα φυσικά πρόσωπα περιλαμβάνονται και συνδρομητές στην Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημειώνεται πως μια σειρά χωρών, όπως η Αυστραλία, η Ιταλία και η Ιρλανδία, έχουν αρχίσει να ερευνούν την DeepSeek, που βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής για τις υπηρεσίες AI που παρέχει στους καταναλωτές.

Στις ΗΠΑ δύο νομοθέτες, ο Ντάριν Λαχούντ, Ρεπουμπλικάνος του Ιλινόις και ο Τζος Γκοτχάιμερ, Δημοκρατικός του Νιου Τζέρσεϊ, θα παρουσιάσουν ένα νομοσχέδιο που θα απαγορεύει την εφαρμογή chatbot της DeepSeek από συσκευές που ανήκουν στην κυβέρνηση, λόγω νέων ανησυχιών για την ασφάλεια ότι η εφαρμογή θα μπορούσε να παρέχει πληροφορίες χρηστών στην κινεζική κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: