Και ο Έλον Μασκ στον «χορό» της Gen AI – Το xAI λανσάρει το πρώτο του μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης

Και ο Έλον Μασκ στον «χορό» της Gen AI – Το xAI λανσάρει το πρώτο του μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης
The xAI logo is seen on a mobile device in this photo illustration on 13 July, 2023 in Warsaw, Poland. On Wednesday Elon Musk announced his new company xAI which he says has the goal to understand the true nature of the universe. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Στόχος του δισεκατομμυριούχου η δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης που «λέει την αλήθεια» και προσπαθεί να καταλάβει «τη φύση του Σύμπαντος»...

Η start up τεχνητής νοημοσύνης xAI του Έλον Μασκ θα κυκλοφορήσει το πρώτο της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης σε μια επιλεγμένη ομάδα το Σάββατο, δήλωσε την Παρασκευή ο δισεκατομμυριούχος και διευθύνων σύμβουλος της Tesla.

Αυτό έρχεται σχεδόν ένα χρόνο αφότου το ChatGPT της OpenAI κέντρισε τη φαντασία των επιχειρήσεων και των χρηστών σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας ένα κύμα υιοθέτησης της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Μασκ ήταν ένας από τους συνιδρυτές της OpenAI το 2015, αποσύρθηκε όμως από το διοικητικό της συμβούλιο το 2018 και πρόσφατα κατηγόρησε την εταιρεία για την «πολιτική ορθότητα» του ChatGPT.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Από ορισμένες -σημαντικές- απόψεις, αυτό (το νέο μοντέλο της xAI) είναι το καλύτερο που υπάρχει σήμερα», δήλωσε την Παρασκευή.

Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος έχει επικρίνει τις προσπάθειες των Big Tech για την τεχνητή νοημοσύνη και τη λογοκρισία, δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι θα λανσάρει AI που αναζητά την αλήθεια και προσπαθεί να κατανοήσει τη φύση του σύμπαντος για να ανταγωνιστεί το Bard της Google και το Bing AI της Microsoft.

Η ομάδα πίσω από το xAI, το οποίο ξεκίνησε τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, προέρχεται από την DeepMind της Google και άλλες κορυφαίες εταιρείες έρευνας AI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: