Καινοτομία στην Υγεία: Πώς το HD Corner σηματοδοτεί την επόμενη επανάσταση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

Καινοτομία στην Υγεία: Πώς το HD Corner σηματοδοτεί την επόμενη επανάσταση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας
Η υπηρεσία HD Corner αντιπροσωπεύει μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις της Karabinis Medical.

Από τον Γιώργο Σταματίου, Διευθυντή Τμ. Ανάπτυξης & Μέλος Δ.Σ. της Karabinis Medical

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα αποτελούν βασικές αρχές προκειμένου να διασφαλιστεί η επίτευξη των στόχων μιας εταιρείας. Διαδικασίες που λειτουργούσαν μέχρι χθες δεν σημαίνει ότι θα λειτουργούν και αύριο. Σε αυτό το πλαίσιο και υπηρετώντας το όραμα και τη φιλοσοφία της εταιρείας μας για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μέσα από καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες υγείας και υπό την καθοδήγηση του κύριου Απόστολου Καραμπίνη, Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας, το 2006 δημιουργήθηκε το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της Karabinis Medical.

Το τμήμα απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες στον κλάδο της υγείας και στόχος του είναι η δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών υγείας προστιθέμενης αξίας τα οποία συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Η  Karabinis Medical προχώρησε σε κατοχύρωση με διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας ή κατοχύρωση των πνευματικών/ βιομηχανικών τους δικαιωμάτων σε όσα εκ των προαναφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών κατέχουν εφευρετικό άλμα ή τα διέπει ιδιαίτερη καινοτομία.

Ενδεικτικά αποτελέσματα του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης είναι:

  • Το πρώτο παγκοσμίως Ψηφιακό Θερμόμετρο με εφαρμογή αντιμικροβιακού χαλκού (Διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας)
  • Υπηρεσία “Hypertension & Diabetes Corner” (Κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα)
  • Το προϊόν alfashield new born care – γάζα ειδικής ύφανσης & αποστείρωσης, δερματολογικά ελεγμένη, προϊόν ιδανικό για την ευαίσθητη βρεφική επιδερμίδα.
  • Ανάπτυξη σειράς λιποσωμιακών συμπληρωμάτων διατροφής με μοναδικές συνθέσεις υψηλής απορρόφησης συστατικών

Υπηρεσία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας HD Corner

Ως υπεύθυνος του Τμήματος Ανάπτυξης της Karabinis Medical, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσω ένα από τα σημαντικότερα έργα του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας μας: την Υπηρεσία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας HD Corner.

To HD Corner αντιπροσωπεύει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης καρδιαγγειακού κινδύνου που απευθύνεται στο οικοσύστημα υγείας στο σύνολο του: άτομα με παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου και επαγγελματίες υγείας όπως ιατρούς και φαρμακοποιούς.

Ποια είναι η αποστολή του HD Corner; : «Η ομαδική προσέγγιση των επαγγελματιών υγείας στη καθοδήγηση ατόμων με παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, με στόχο τη δική τους αποτελεσματική συμμετοχή στη διαχείριση και ρύθμιση της χρόνιας πάθησής τους, μειώνοντας τις επιπλοκές που οδηγούν σε νοσηλεία και κατά συνέπεια το δημοσιονομικό κόστος!» Αυστηρά σύμφωνα με τις επιστημονικές οδηγίες.

Το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της Karabinis Medical, σε συνεργασία με KOL Καθηγητές -Πανεπιστημιακούς Ιατρούς, ξεκίνησε τη δημιουργία της βραβευμένης υπηρεσίας HD Corner το 2012!

Το HD Corner παρέχει 360ο υποστήριξη και παρεμβάσεις μέσω επιστημονικά εγκεκριμένων πρωτοκόλλων σε άτομα με παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου. Αυτές περιλαμβάνουν:

  • Καταγραφή και αυτόματη επεξεργασία των μετρήσεων από όλες τις διαγνωστικές συσκευές (πιεσόμετρα & μετρητές σακχάρου), συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας λήψης δεδομένων από συσκευές χωρίς δυνατότητα σύνδεσης
  • Διαχείριση της φαρμακευτικής αγωγής, με αυτόματη καταγραφή ιστορικού
  • Καταγραφή των θερμίδων, διαιτολόγια, διαχείριση ισορροπημένης διατροφής
  • Καταγραφή της άσκησης, επίδειξη ασκησιολογίων (μέσω Avatar) κατάλληλα για άτομα με παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου
  • Ιατρικό ιστορικό (αποθήκευση εξετάσεων)
  • Master viewers/users ο φαρμακοποιός και ο ιατρός

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην Ανθρώπινη Διαδραστικότητα μέσω αυτής της υπηρεσίας. Η υπηρεσία προωθεί τη συμμετοχή, τη διαπραγμάτευση, το συμβιβασμό και εντέλει τη συνεργασία μεταξύ των ατόμων που βρίσκονται σε καρδιαγγειακό κίνδυνο και των επαγγελματιών υγείας. Έτσι θα επιτευχθούν βάση πρωτοκόλλων οι βέλτιστες παρεμβάσεις που εξασφαλίζουν τα καλύτερα αποτελέσματα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των χρηστών της υπηρεσίας.

Η υπηρεσία HD Corner αντιπροσωπεύει μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις της εταιρείας μας, επενδύσεις ύψους άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ. Η τρίτη έκδοση της υπηρεσίας αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2024 και να δώσει καίριες λύσεις σε άτομα τα οποία επιθυμούν διακαώς να ρυθμίσουν το χρόνιο νόσημα τους και να βελτιώσουν δραστικά την ποιότητα ζωής τους.

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφέρω ότι η Karabinis Medical έχει εντάξει στο πλάνο στρατηγικής ανάπτυξης των επόμενων ετών την επέκταση του product portfolio της, με προϊόντα υψηλής ποιότητας στις κατηγορίες:

  • Αναλώσιμου Υγειονομικού Υλικού
  • Συμπληρωμάτων διατροφής με μοναδικές συνθέσεις
  • Καινοτόμες Διαγνωστικές Συσκευές

Έχω την τιμή να ηγούμαι αυτής της δημιουργικής και δυναμικής διαδικασίας ανάπτυξης και να συμβάλλω ενεργά με ορίζοντα ζωής, στη συνεχή εξέλιξη των προϊόντων και υπηρεσιών μας, πάντα με στόχο τη βελτίωση ποιότητας ζωής των χρηστών!