Κaizen Gaming: Παίζοντας «μπάλα» με την Άστον Βίλα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου

Κaizen Gaming: Παίζοντας «μπάλα» με την Άστον Βίλα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου
Το Fortune Greece βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Μπέρμιγχαμ και μίλησε με τους πρωταγωνιστές, με αφορμή τη συνεργασία του ιστορικού κλαμπ με τo Betano, το διεθνές premium brand της Kaizen Gaming.

Η αγγλική Premier League αποτελεί αναμφίβολα το κορυφαίο πρωτάθλημα στον μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου. Ο ανταγωνισμός, το πάθος, η ιστορία των ομάδων και η κουλτούρα που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στα βρετανικά γήπεδα συνθέτουν ένα μείγμα που ξεπερνά κατά πολύ σε επιδόσεις τον μέσο όρο άλλων διοργανώσεων. Παράλληλα, σε όρους αθλητικούς και εμπορικούς, η Premier League διατηρεί τα σκήπτρα, καθώς υπολογίζεται ότι μόνο για τη φετινή σεζόν το ποσό για μεταγραφές άγγιξε τα 2 δισ. λίρες, σε μια περίοδο «λιτότητας», με τις ομάδες να προσαρμόζονται στους κανόνες Κερδοφορίας και Βιωσιμότητας (PSR) του πρωταθλήματος.

Όντας φίλαθλος του ποδοσφαίρου και παρακολουθώντας χρόνια το αγγλικό πρωτάθλημα, το να ταξιδέψω στο Μπέρμιγχαμ για να παρακολουθήσω την εορταστική εκδήλωση για την πρώτη συμμετοχή της ιστορικής Άστον Βίλα στο UEFA Champions League ήταν μια ευκαιρία που δεν μπορούσε να πάει χαμένη.

Η Βίλα, όπως συχνά αποκαλείται, ιδρύθηκε το 1874, αποτελεί έναν από τους παλαιότερους, ιστορικούς και πιο ένδοξους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Αγγλίας και φέτος, παράλληλα με την επιστροφή στον θεσμό των πρωταθλητών, γιορτάζει μια ιστορική επέτειο ζωής 150 χρόνων. Έχει στεφθεί επτά φορές πρωταθλήτρια Αγγλίας και επτά φορές Κυπελλούχος Αγγλίας. Παράλληλα, έχει κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1982, πράγμα που την καθιστά μία από τις μόλις έξι αγγλικές ομάδες που έχουν στεφθεί ποτέ πρωταθλήτριες Ευρώπης. Με το ελληνικό κοινό ήρθε περισσότερο σε επαφή μετά τους αγώνες με τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Conference League την περσινή σεζόν, στα οποία η ελληνική ομάδα κατάφερε να προκριθεί και, στη συνέχεια, να κατακτήσει το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Σημείο αναφοράς της επίσκεψής μας στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Bodymoor Heath είναι το Betano, το διεθνές premium brand της Kaizen Gaming, που αποτελεί τον νέο κεντρικό χορηγό στη φανέλα της αγγλικής ομάδας, αρχής γενομένης από την ποδοσφαιρική σεζόν 2024-25.

Μια ελληνική πολυεθνική στο κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο

H Κaizen Gaming έχει ήδη καθιερωθεί ως διεθνής κορυφαίος GameTech πάροχος, με δραστηριότητά που επεκτείνεται σε 17 χώρες σε τέσσερις ηπείρους (Ευρώπη, Αφρική, Βόρεια και Νότια Αµερική). Στην εταιρεία απασχολούνται παγκοσμίως περισσότεροι από 2.700 εργαζόμενοι, με το μεγαλύτερο μέρος τους να βρίσκεται στην Αθήνα στο Kaizen Campus, ένα κτίριο τριών ορόφων με τρεις πτέρυγες, συνολικού εμβαδού 7.500 τ.μ. Επίσης διατηρεί γραφεία σε άλλες εννέα χώρες και εξαπλώνεται με θεαματικό ρυθμό, με στόχο να επεκτείνει την παρουσία της ως κορυφαίου brand επιλογής των παικτών σε 26 συνολικά χώρες έως το 2026.

Η φετινή χρονιά αποτελεί ορόσημο για την εταιρεία, καθώς ήταν ο επίσημος χορηγός κορυφαίων καλοκαιρινών διοργανώσεων όπως το UEFA EURO 2024 και το CONMEBOL Copa America 2024, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την έναρξη διετούς χορηγικής συνεργασίας με την Άστον Βίλα. Είναι η πρώτη χορηγική συμφωνία που συνάπτει η Kaizen Gaming με ομάδα του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο και μια κίνηση που έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης εισόδου του Betano στη βρετανική αγορά, μία από τις μεγαλύτερες αγορές διαδικτυακού στοιχηματισμού στον κόσμο, σε συνεργασία με την BVGroup.

Μιλώντας για αυτήν τη νέα σελίδα, ο Χούλιο Ιγκλέσιας Ερνάντο, Chief Commercial Officer της Kaizen Gaming, σχολίασε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που αποτελούμε τον Μεγάλο Χορηγό της Άστον Βίλα σε αυτό το νέο κεφάλαιο των 150 χρόνων ιστορίας της ομάδας. Είναι μια συναρπαστική στιγμή να είναι κανείς φίλος της Άστον Βίλα και μοιραζόμαστε το πάθος και την αποφασιστικότητα του συλλόγου για να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα, να ανταγωνιζόμαστε και να βρισκόμαστε ανάμεσα στους κορυφαίους».

Ένα business plan επέκτασης με νοσταλγία… και καινοτομία

Στην εκδήλωση της Άστον Βίλα, στο ίδιο τραπέζι κάθισαν θρύλοι της ομάδας που κέρδισαν το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1982, όπως οι Νάιτζελ Σπινκ και Κένι Σουέιν, μαζί με τωρινούς αστέρες, όπως ο αρχηγός Τζον ΜακΓκιν, ο Έζρι Κόνσα, ο Πάου Τόρες και, φυσικά, ο προπονητής Ουνάι Έμερι.

Οι παίκτες της Άστον Βίλα ποζάρουν με τη νέα 3η φανέλα της ομάδας, στο πλάι του Chief Commercial Officer της Kaizen Gaming, Χούλιο Ιγκλέσιας Ερνάντο (αριστερά) και του President of Business Operations της Άστον Βίλα, Κρις Χεκ (δεξιά).

 

Το «παρών» έδωσαν δημοσιογράφοι από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και ορισμένοι τυχεροί φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά τους αγαπημένους τους αστέρες, να απολαύσουν δραστηριότητες, όπως μια αποκλειστική περιήγηση στις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου, αλλά και να παρακολουθήσουν μέρος της προπόνησης της ομάδας.

Με «μπροστάρη» τον Ισπανό προπονητή Ουνάι Έμερι, ο οποίος είναι σημείο αναφοράς στη Βίλα, στο ποδοσφαιρικό κλαμπ κυριαρχούν η οργάνωση σε όλα τα επίπεδα, η πειθαρχία και το πρόγραμμα και κυρίως η τεχνολογία. Η χρήση δεδομένων και νέων τεχνολογικών εργαλείων μοιάζει να πηγαίνει όλη τη βιομηχανία του ποδοσφαίρου σε άλλο επίπεδο, με ειδικά τμήματα στην Άστον Βίλα να ασχολούνται με θέματα όπως η ανάλυση των αντιπάλων και των φάσεων ενός αγώνα… μέχρι το προφίλ, την υγεία, τη ψυχολογία και τη ζωή των ποδοσφαιριστών στη καθημερινότητα και στη «σφαίρα» των social media.

(από αριστερά προς δεξιά) Ο CCO της Kaizen Gaming, Χούλιο Ιγκλέσιας, ο προπονητής της Άστον Βίλα, Ουνάι Έμερι και ο Πρόεδρος της Άστον Βίλα, Κρις Χεκ
(από αριστερά προς δεξιά) Ο CCO της Kaizen Gaming, Χούλιο Ιγκλέσιας, ο προπονητής της Άστον Βίλα, Ουνάι Έμερι και ο Πρόεδρος της Άστον Βίλα, Κρις Χεκ

Το Fortune Greece είχε την ευκαιρία να μιλήσει σχετικά με το project με έναν ακόμη άνθρωπο – «κλειδί» του ποδοσφαιρικού συλλόγου, τον Κρις Χεκ, President of Business Operations της Άστον Βίλα. Με σημαντική εμπειρία στον κόσμο των σπορ που φτάνει τα 33 χρόνια, ο Κρις θέτει ψηλά τον πήχη για την ομάδα, που φιλοδοξεί να περάσει τα σύνορα του αγγλικού ποδοσφαίρου και να επεκταθεί εμπορικά σε μεγάλες αγορές της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε την Kaizen Gaming και το Betano στο πλευρό μας καθώς μπαίνουμε σε μια νέα εποχή για την Άστον Βίλα. Το Betano είναι ένα παγκόσμιο brand, το οποίο φτάνει σε εκατομμύρια φιλάθλους στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική και συμβαδίζει απόλυτα με το όραμά μας να γίνουμε ένα παγκόσμιο κλαμπ. Το πάθος τους για το Υπεύθυνο Παιχνίδι και για να προσφέρουν στην κοινωνία ταιριάζουν με τις αξίες του συλλόγου μας. Η επιστροφή μας στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι μια σπουδαία στιγμή για τους φίλους, τους συνεργάτες μας και κάθε μέλος του συλλόγου μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εστιάζει στο σκέλος της συμφωνίας που, όπως λέει, ξεπερνάει κατά πολύ μια απλή επιχειρηματική συναλλαγή, αλλά αφορά κυρίως τη συνεργασία, την ενεργοποίηση και την ανάπτυξη μέσω της αξιοποίησης των δεδομένων: «Η Kaizen Gaming μέσα από brand όπως το Betano, το οποίο έχει παρουσία σε μεγάλες αγορές, έχει αναπτύξει τεχνογνωσία που εμείς δεν έχουμε. Θέλουμε να μάθουμε από αυτούς και θέλουμε να συνεργαστούμε, ώστε να μεταφέρουμε το brand μας, τον σύλλογο και την ιστορία μας σε μέρη που δεν έχουμε πάει ποτέ πριν ξανά».

Και προσθέτει: «Μελετώ όλα τα αθλήματα και όλα τα πρωταθλήματα και τις ομάδες κατά το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ήταν πάντα στην κορυφή, με παγκόσμιο κοινό, δημοτικότητα, merchandising, χορηγίες. Όλα αυτά είναι κρίσιμα για την επιτυχία μιας αθλητικής επιχείρησης. Προσωπικά θεωρώ ότι η δουλειά μου στην Άστον Βίλα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα, καθώς μαθαίνεις όταν ακολουθείς τους καλύτερους. Μην ξεχνάτε ότι το Betano βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, και το να τους παρακολουθούμε και να αντιλαμβανόμαστε την αξιοπιστία του είναι εξαιρετικά σημαντικό για την αξιοπιστία μας ως συλλόγου».

O CEO/Editor in Chief του Fortune Greece Τάσος Ζάχος.
O CEO/Editor in Chief του Fortune Greece Τάσος Ζάχος.

O Κρις Χεκ τονίζει στο Fortune Greece ότι για να αυξήσεις το «αποτύπωμά σου» σε μια ανταγωνιστική αγορά όπως αυτή της Premier League, εκτός από καλό ποδόσφαιρο και αποτελέσματα στο γήπεδο, χρειάζεται «περιεχόμενο» και αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία.

«Η Premier League έχει 300 εκατομμύρια θαυμαστές παγκοσμίως. Πώς μπορείς να δώσεις σε αυτούς τους 300 εκατομμύρια οπαδούς περισσότερα; Το κάνεις με καλύτερο περιεχόμενο, τους δίνεις περισσότερες ευκαιρίες, είτε μέσω της συνεργασίας με το Betano είτε συμμετέχοντας στην αγορά merchandise μέσω της Adidas. Αυτά είναι τα στοιχεία που έχουμε ανάγκη ώστε να κάνουμε τις συνεργασίες πιο ουσιαστικές για το κλαμπ. Επιπλέον, η τεχνολογία είναι σήμερα τα πάντα. Τα δεδομένα είναι το “κλειδί” για όλες τις διαδικασίες που αφορούν την ανάπτυξη. Μπορούμε να γίνουμε πιο έξυπνοι, να δουλέψουμε πιο γρήγορα, να διευρυνθούμε. Αν κάνετε τη σύγκριση μεταξύ του τρέχοντος και του περασμένου έτους μόνο στις πωλήσεις της φανέλας της ομάδας μας, δεν θα το πιστεύετε. Έχει αλλάξει εντελώς το τοπίο του συλλόγου».

Κλείνοντας τη συζήτησή μας, ο President of Business Operations της Άστον Βίλα αναφέρεται στις ενέργειες που θα χαρακτηρίσουν τη φετινή σεζόν, στην οποία ο σύλλογος γιορτάζει τα 150 χρόνια ζωής: «Δημιουργήσαμε ένα νέο υπερκατάστημα που μόλις άνοιξε. Επίσης δημιουργήσαμε μια ζώνη φιλάθλων, έναν τεράστιο χώρο για 1.500 άτομα εκεί που σταματάει το λεωφορείο της ομάδας. Ανακαινίσαμε 19 διαφορετικούς χώρους με premium προϊόντα στο Villa Park, το γήπεδό μας, όπου αντικαθιστούμε όλα τα καθίσματα. Επεκτείνουμε τις εγκαταστάσεις και προσπαθούμε να ενσωματώσουμε την τεχνολογία σε ένα γήπεδο εξαίσιας αρχιτεκτονικής, χωρητικότητας 42.657 θεατών, που χτίστηκε το 1897. Είναι φανταστικό. Είμαστε τυχεροί, γιατί έχουμε μια απίστευτη βάση οπαδών, μια αγορά τεσσερισήμισι εκατομμυρίων ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θέλουμε να τους δώσουμε αναμνήσεις και να αναβιώσουμε το παρελθόν. Και θα το κάνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Όλα αυτά θα ξεκινήσουν στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του Champions League με την Μπάγερν Μονάχου. Είναι η πρώτη φορά που παίζουμε στη διοργάνωση από τότε που κατακτήσαμε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, πριν από 42 χρόνια».

Για την ιστορία, η Άστον Βίλα ξεκίνησε το ταξίδι της εκτός έδρας στο Champions League, με τη νίκη της με 3-0 επί της Γιανγκ Μπόις στη Βέρνη, ενώ επικράτησε με 3-2 της Έβερτον στο αγγλικό πρωτάθλημα, στο παιχνίδι που ακολούθησε τη συνέντευξη Τύπου…