Κακοκαιρία: Καταιγίδες και κεραυνοί στην Αττική – Χαλάζι στο κέντρο της Αθήνας

Κακοκαιρία: Καταιγίδες και κεραυνοί στην Αττική – Χαλάζι στο κέντρο της Αθήνας
Γυναίκα διασχίζει το δρόμο εν μέσω της κακοκαιρίας DANIEL, στο Ναύπλιο, την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023. Η κακοκαιρία δημιούργησε προβλήματα στους δρόμους από τα νερά στην πόλη του Ναυπλίο. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται και στην πόλη του Αλιβερίου στην Εύβοια.

Άστατος θα παραμείνει μέχρι αύριο, Σάββατο ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Κύρια χαρακτηριστικά οι ισχυρές καταιγίδες, και τα τοπικά μπουρίνια. Ήδη η Αττική επηρεάζεται με καταιγίδες ξεκινώντας από τα βόρεια τμήματα του νομού, και πλέον έχει επεκταθεί και στο κέντρο της Αθήνας. Στην περιοχή των Πατησίων ρίχνει και χαλάζι.

Εντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται και στην πόλη του Αλιβερίου στην Εύβοια.

Έντονα ήταν χθες τα καιρικά φαινόμενα στη Βόρεια Ελλάδα και σε άλλες περιοχές της χώρας, με εκατοντάδες κεραυνούς. Υπήρξαν σχεδόν 20.000 κεραυνοί στη χώρα μας. Κάποιοι εξ αυτών προήλθαν και από ξηρές καταιγίδες και προκάλεσαν και μεμονωμένες πυρκαγιές, κυρίως σε ορεινές περιοχές. Πυρκαγιά ξέσπασε μετά από κεραυνό στα Γεράνια Όρη, στα Μέγαρα ενώ στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης το μπουρίνι δημιούργησε προβλήματα στην πόλη και η πυροσβεστική δέχθηκε αρκετές κλήσεις για κοπές δέντρων. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν από την Κυριακή.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και το Σάββατο (31-08-24) επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Αναλυτικά:

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Παρασκευή (30-08-24)

1. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (κυρίως την κεντρική και ανατολική, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και πρόσκαιρα την Εύβοια, τις Σποράδες, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Β. Αύριο Σάββατο (31-08-24)

1. Από τις πρωινές ώρες και κατά διαστήματα στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία.

2. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική).

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: