Οργή Ιράν κατά Ισραήλ για τον Νασράλα – «Δεν μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στη Χεζμπολάχ»

Οργή Ιράν κατά Ισραήλ για τον Νασράλα – «Δεν μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στη Χεζμπολάχ»
epa06721806 A handout photo made available by the Iranian Supreme Leader office shows, Iranian Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei speaks during a ceremony in a university in Tehran, Iran, 09 May 2018. Media reported that following the withdrawal of the nuclear deal by US, Khamenei criticized Donald Trump and US as saying 'I didn't trust them from the first step', and then he asked his government 'If you want to continue the deal with the three European countries, get enough guarantee as I have no trust in them either'. EPA/IRANIAN SUPREME LEADER OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
Τι είπε ο ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, για τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Βηρυτό του Λιβάνου.

Χωρίς καμία αναφορά στην τύχη του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, αναφέρθηκε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Βηρυτό του Λιβάνου.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το Σάββατο ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως κατά τις επιθέσεις της Παρασκευής σκότωσε τον Νασράλα, με την οργάνωση να επιβεβαιώνει αργότερα τον θάνατο του ιστορικού της ηγέτη. 

Σε δήλωση του, ο Χαμενεΐ αλλά τόνισε πως το πλήγμα της Παρασκευής «δεν μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στα ισχυρά θεμέλια της Χεζμπολάχ στο Λίβανο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεσήμανε, ακόμα, ότι «η κυρίαρχη τρομοκρατική συμμορία του σιωνιστικού καθεστώτος δεν έχει πάρει μάθημα από τον εγκληματικό πόλεμο που διεξάγεται εδώ και ένα χρόνο στη Γάζα».

Ακόμα, ο Ιρανός τόνισε πως «όλοι μουσουλμάνοι να σταθούν στο πλευρό του λαού του Λιβάνου και της περήφανης Χεζμπολάχ με όποια μέσα διαθέτουν και να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν το σφετεριστικό, καταπιεστικό και κακόβουλο καθεστώς», με την εν λόγω αναφορά να «δείχνει» προς συνέχιση της στήριξης της Τεχεράνης στην Χεζμπολάχ.

Αναλυτικά, η δήλωση του Χαμενεΐ:

« Οι σιωνιστές εγκληματίες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι πολύ ασήμαντοι για να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στα ισχυρά θεμέλια της Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Όλες οι αντιστασιακές δυνάμεις στην περιοχή στέκονται δίπλα στη Χεζμπολάχ και την υποστηρίζουν. Η μοίρα αυτής της περιοχής θα καθοριστεί από τις δυνάμεις αντίστασης, με τη Χεζμπολάχ στην πρώτη γραμμή.

Οφείλουν όλοι οι μουσουλμάνοι να σταθούν στο πλευρό του λαού του Λιβάνου και της περήφανης Χεζμπολάχ με όποια μέσα διαθέτουν και να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν το σφετεριστικό, καταπιεστικό και κακόβουλο καθεστώς».

Σε κατάσταση υψηλού συναγερμού ο στρατός του Ισραήλ

Σημειώνεται πως ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σήμερα πως  έχει τεθεί σε κατάσταση υψηλού συναγερμού για μια ευρύτερη σύγκρουση.

«Ελπίζουμε πως αυτό θα αλλάξει τις ενέργειες της Χεζμπολάχ», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Ναντάβ Σοσάνι αφού ο στρατός δήλωσε ότι σκότωσε τον Νασράλα.

Είπε όμως ότι θα χρειαστεί ακόμη χρόνος προκειμένου να μειωθούν οι ικανότητες της Χεζμπλάχ.

«Είδαμε τη Χεζμπολάχ να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον μας για έναν χρόνο. Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα συνεχίσει να εξαπολύσει τις επιθέσεις της εναντίον μας ή να προσπαθεί να το κάνει», είπε.

Ο Σοσάνι πως δεν έχουν δοθεί νέες οδηγίες στους Ισραηλινούς πολίτες όσον αφορά την ετοιμότητα στο εσωτερικό μέτωπο, καθώς οι τρέχουσες οδηγίες θέτουν ήδη μεγάλο μέρος της χώρας σε υψηλό συναγερμό.

«Η Χεζμπολάχ το κλιμακώνει αυτό για έναν χρόνο… Το Ιράν βρίσκεται προφανώς πίσω από αυτό, δεν είναι μυστικό. Υποστηρίζει τη Χαμάς, υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ και άλλους πληρεξούσιους. Έφθασε μάλιστα να μας επιτεθεί απευθείας τον Απρίλιο», είπε.

«Άρα είμαστε έτοιμοι για μια ευρύτερη κλιμάκωση; Ναι. Είμαστε σε μια ευρύτερη κλιμάκωση, σε έναν πόλεμο σε πολλά μέτωπα, για έναν χρόνο. Οι δυνάμεις μας είναι σε υψηλό συναγερμό, οι μυστικές υπηρεσίες μας είναι πάνω και ψάχνουν αυτού του είδους τις απειλές», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: