«Καμπάνα» της ΕΕ στην Microsoft: Παράνομη η σύνδεση του Teams με τα Office

«Καμπάνα» της ΕΕ στην Microsoft: Παράνομη η σύνδεση του Teams με τα Office
Microsoft logo displayed on a phone screen and Microsoft logo on website displayed on a laptop screen are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on December 28, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Μετά από από καταγγελία του 2020 από την ανταγωνιστική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Slack, η οποία ανήκει στην Salesforce.

Οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατηγόρησαν την Τρίτη τη Microsoft για παράνομη σύνδεση της εφαρμογής Teams με το προϊόν Office και λένε ότι οι πρόσφατες κινήσεις του αμερικανικού τεχνολογικού γίγαντα για την αποσύνδεση του πακέτου ήταν επαρκείς και ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα.

«Η Microsoft παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ συνδέοντας το προϊόν επικοινωνίας και συνεργασίας Teams με τις δημοφιλείς εφαρμογές παραγωγικότητας που περιλαμβάνονται στις σουίτες για επιχειρήσεις Office 365 και Microsoft 365», ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

«Η Επιτροπή διαπιστώνει προκαταρκτικά ότι οι αλλαγές αυτές δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση των ανησυχιών της και ότι απαιτούνται περισσότερες αλλαγές στη συμπεριφορά της Microsoft για την αποκατάσταση του ανταγωνισμού» σημείωσε η Κομισιόν, αναφερόμενη στην «αποσύνδεση του Teams από το Office που ανακοίνωσε η Microsoft τους τελευταίους μήνες».

Η κίνηση αυτή του παρατηρητηρίου ανταγωνισμού της ΕΕ προκλήθηκε από καταγγελία του 2020 από την ανταγωνιστική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Slack, η οποία ανήκει στην Salesforce.

Το Teams προστέθηκε στο Office 365 το 2017 δωρεάν και στη συνέχεια αντικατέστησε το Skype for Business. Η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εν μέρει λόγω της τηλεδιάσκεψης που προσφέρει.

Η Microsoft δήλωσε ότι θα εργαστεί για την εξεύρεση λύσεων προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com