«Καρατόμηση» Θεοχαρόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ: Η επίθεση στον Κασσελάκη και το «καρφί» για τις ελλείψεις στην Κ.Ο.

«Καρατόμηση» Θεοχαρόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ: Η επίθεση στον Κασσελάκη και το «καρφί» για τις ελλείψεις στην Κ.Ο.
Ο βουλευτής Θανάσης Θεοχαρόπουλος εισέρχεται για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος στην Αθήνα, Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορεί αυτήν τη στιγμή να διοικείται ως εταιρεία, ο κ. Κασσελάκης δεν είναι ιδιοκτήτης» είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Εκατέρωθεν αιχμές μεταξύ της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και του Θανάση Θεοχαρόπουλου, με αφορμή την απομάκρυνση του τελευταίου από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ανταλλάχθηκαν την Τρίτη.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα έγινε γνωστό πως ο κ. Θεοχαρόπουλος αποκακρύνθηκε από την έμμισθη επαγγελματική σχέση που είχε με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ (επιστημονικός συνεργάτης της τομεάρχη Εσωτερικών, Γιώτας Πούλου).

Η εξέλιξη ήρθε μετά από την πρόταση του ίδιου και του Γιάννη Ραγκούση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τις «διαδικασίες ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου με στόχο τη δημιουργία ενός μεγάλου κόμματος της Κεντροαριστεράς».

Μιλώντας την Τρίτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορεί αυτήν τη στιγμή να διοικείται ως εταιρεία, ο κ. Κασσελάκης δεν είναι ιδιοκτήτης, πρέπει να συγκληθούν τα αρμόδια όργανα άμεσα Ξέρετε, είναι κι αυτό ένα από τα αίτια της απώλειας 3 ποσοσταιών μονάδων από εμάς».

Τα «καρφιά» για τις… ελλείψεις

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, η Γιώτα Πούλου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «ελλείψεις», αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για το έργο του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Αναλυτικά, η δήλωση της τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ:

Οι ανάγκες των τομέων ευθύνης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι μεγάλες, μετά και τη μείωση των δυνάμεών μας στο Κοινοβούλιο και απαιτούν τη συνδρομή όλων των εξειδικευμένων συνεργατών που προβλέπονται ανά τομέα..

Οι ελλείψεις είχαν αναφερθεί και συζητηθεί από πολλούς συναδέλφους βουλευτές/τριες στα αρμόδια όργανα του Κόμματος και στον πρόεδρο προσωπικά.

Στο πλαίσιο της αναδιάταξης των δυνάμεών μας γενικά και ειδικά για την ενίσχυση του Κοινοβουλευτικού μας έργου, λύθηκε η σύμβαση του σ. Θανάση Θεοχαρόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: