Καραβίας (Eurobank): Δεν υπάρχει υπερτουρισμός – Ανάγκη για βελτίωση των υποδομών και επενδύσεις

Καραβίας (Eurobank): Δεν υπάρχει υπερτουρισμός – Ανάγκη για βελτίωση των υποδομών και επενδύσεις
Tourists are taking selfies during the sunset from Lycabettus Hill point of view in Athens, Greece, on May 23, 2024. (Photo by Nikolas Kokovlis/NurPhoto) (Photo by Nikolas Kokovlis / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank απορρίπτει τις ανησυχίες για υπερτουρισμό στην Ελλάδα και τονίζει την ανάγκη για εθνικό σχεδιασμό και επενδύσεις σε υποδομές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίωνας Καραβίας, δήλωσε ότι η συζήτηση περί υπερτουρισμού στην Ελλάδα είναι ανακριβής και αυτοκαταστροφική. Αναγνωρίζει ότι η χώρα μπορεί να έχει προβλήματα υπερτουρισμού σε έναν ή δύο προορισμούς, αλλά συνολικά, η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει τέτοιο ζήτημα. Ο Καραβίας τόνισε την ανάγκη για εθνικό σχεδιασμό και επενδύσεις σε υποδομές, καθώς και για ιδιωτικές πρωτοβουλίες και τη συμβολή των τραπεζών για την υποδοχή περισσότερων επισκεπτών.

«Το να πω ότι ο τουρισμός είναι ο κλάδος που στήριξε τη χώρα στην κρίση θα ήταν πλεονασμός. Όπως επίσης είναι γνωστό, ότι τώρα καταγράφει διαδοχικά ρεκόρ – με την συνολική συμμετοχή του στο ΑΕΠ σε ιστορικά υψηλά. Ιδιαίτερα, τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που θα έχει συνέχεια», ανέφερε ο κ. Καραβίας.

Ανάγκη για βελτίωση των υποδομών και επενδύσεις

Ο Καραβίας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει τεράστια δύναμη και προσαρμοστικότητα στις αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της πράσινης μετάβασης. Τόνισε τη σημασία της στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) για την προσαρμογή τους στις νέες προκλήσεις. Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της εκπαίδευσης των ΜμΕ ώστε να κατανοήσουν ότι η πράσινη μετάβαση είναι μια επένδυση που μπορεί να οδηγήσει σε νέες ευκαιρίες και ανάπτυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπάρχουν ζητήματα; Ασφαλώς», είπε, τονίζοντας το πρόβλημα υποδομών, καθώς χρειαζόμαστε γρήγορα μαζικές επενδύσεις σε κρίσιμες υποδομές. «Ευτυχώς υπάρχουν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και τα άλλα ευρωπαϊκά κονδύλια, αν τα αξιοποιήσουμε πλήρως και με σωστή στόχευση για το μέγιστο θετικό αντίκτυπο», πρόσθεσε.

Στήριξη του Τουρισμού και της Οικονομίας

Ο Καραβίας τόνισε ότι η Eurobank, ως στρατηγικός εταίρος του ΣΕΤΕ και του ελληνικού τουρισμού, είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις απαραίτητες επενδύσεις με τεχνογνωσία στη χρηματοδότηση και με κεφάλαια. «Με εθνικό σχεδιασμό για τις υποδομές, με ιδιωτικές πρωτοβουλίες από εσάς και με τη δική μας συμβολή, ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να υποδεχτεί περισσότερους επισκέπτες, να τους προσφέρει ακόμη καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία και να στηρίξει μακροπρόθεσμα και βιώσιμα την ευημερία στην Ελλάδα», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: